Ανοικτή επιστολή προς τον νέο Αιτωλοακαρνάνα Υφυπουργό Υποδομών κ. Θάνο Μωραΐτη.


ΥΠ΄ ΟΨΗ
ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
κ. ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Δράττομαι της ευκαιρίας με την ανάληψη των καθηκόντων του, σαν Υφυπουργού Υποδομών, του συμπατριώτη Αιτωλοακαρνάνα κ. Θάνου Μωραΐτη, να θέσω υπ΄ όψη του, το φλέγον πρόβλημα της επέκτασης του σχεδίου πόλης Μύτικα, που κωλυσιεργεί επί 30 και πλέον χρόνια. Και στην κωλυσιεργία αυτή, χωρίς φόβο και πάθος, μερίδα ευθύνης, εκτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φέρετε και εσείς κ. Υφυπουργέ, όταν υπηρετούσατε σαν Υφυπουργός Υποδομών στο ίδιο Υπουργείο.
Όταν ο τότε Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τριποτσέρης, με την Πολιτικό Μηχανικό σύζυγό του κ. Κατερίνα Μαυρίδου-Τριποτσέρη και τον Μηχανικό κ. Νικάκη, που είχε αναλάβει και είχε εκπονήσει την επέκταση του σχεδίου πόλης Μύτικα, σας είχαν επισκεφθεί στο Υπουργείο σας και σας είχαν θέσει υπ΄ όψη το όλο θέμα, που εκκρεμούσε στο Υπουργείο σας και ενώ τους διαβεβαιώσατε ότι θα προωθήσετε την ολοκλήρωση της τελικής φάσης και στην υλοποίηση του ζωτικού και φλέγοντος αυτού προβλήματος, αθετήσατε την υπόσχεσή σας, για άγνωστους λόγους και ο Μηχανικός της επέκτασης κ. Νικάκης, με τον οποίο επικοινωνούσα, με ενημέρωνε ότι «Μόνο πολιτική βούληση χρειάζεται να τελειώσει η επέκταση του σχεδίου πόλης Μύτικα». Η πολιτική βούληση δεν ήρθε ποτέ μέχρι σήμερα……..
Σοβαρές οι συνέπειες. Θα είχαν δημιουργηθεί άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα, που θα πολλαπλασιάζονταν με το σύστημα της οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας και θα είχαν την δυνατότητα τόσο οι ντόπιοι Μυτικιώτες, όσο και οι ξένοι να ανεγείρουν κατοικίες. Και υπάρχει ζήτηση οικοπέδων, διότι στο υπάρχον σχέδιο πόλης Μύτικα του έτους 1936, τα υπάρχοντα οικόπεδα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Με την επέκταση θα είχαν ανεγερθεί πολλές κατοικίες και θα είχαν διανοιχτεί οι δρόμοι, γιατί με τον ισχύοντα νόμο της επέκτασης, δίνεται η ευκαιρία, λόγω της εισφοράς σε γη και χρήμα να γίνει ανεμπόδιστα η διάνοιξη τους, και δεν θα είχαμε το φαινόμενο να μην γίνεται εφαρμογή του σχεδίου πόλης Μύτικα και να μην διανοίγονται ο δρόμοι από το έτος 1936 προς δόξαν της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φρίξον Ήλιε….
Το πρόβλημα της εφαρμογής και επέκτασης του σχεδίου πόλης, σαν γνώστης, λόγω και του επαγγέλματός μου, το έχω φέρει στην δημοσιότητα πολλές φορές κατά καιρούς και σας αποστέλλω κ. Υφυπουργέ τα δημοσιεύματα μου για πλήρη ενημέρωση σας.
Θεωρώ σκόπιμο να το θέσω υπ΄ όψη και των νέων υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Ξηρομέρου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο πρόβλημα του Μύτικα, αλλά όλου του Ξηρομέρου και των ντόπιων και ξένων τουριστών και επενδυτών, που τους μαγεύει ο Μύτικας με τις απέραντες παραλίες του και το σύμπλεγμα των απέναντι και πλησίον του δύο πανέμορφων νήσων Καλάμου και Καστού! Οι νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ας δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους γι΄ αυτόν τον εγκαταλελειμμένο τόπο και ας επισκεφτούν οι ίδιοι τον συμπατριώτη Υφυπουργό κ. Μωραϊτη. Το ίδιο να πράξουν και για τον βιολογικό καθαρισμό, την εφαρμογή του σχεδίου πόλης Μύτικα, αλλά και για τον Βιοϊατρικό Εξοπλισμό του νέου Κέντρου Υγείας Μύτικα, για το μαρτυρικό λιμάνι και την διάνοιξη του απαλλοτριωθέντος παραλιακού δρόμου από Μύτικα προς Παλιόβαρκα.
Δεν εκμεταλλεύτηκε κανείς την ευκαιρία να μεταβεί στην τελετή των εγκαινίων του Νέου Νοσοκομείου Λευκάδας, που ύστερα από ομόφωνη απόφαση δόθηκε το όνομα του ονομαστού Λευκαδίτη γιατρού, του αείμνηστου, φιλάνθρωπου και γεμάτου από ανθρωπιά και καλοσύνη, Αντιστασιακού ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΛΗΓΟΡΗ, με συγγενικούς δεσμούς με Κανδήλα και Μύτικα οικογένεια ΓΡΙΒΑ. Σε συνεργασία με τον Υποδιοικητή της 6ης Υ. Π. Ε. συμπατριώτη κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα που ήταν παρών και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή, εκπρόσωπο των νήσων Καλάμου και Καστού, που υπάγονται στο Κ.Υ. Μύτικα, να ζητήσουν από τους κ. κ. Ξανθό και Πολάκη τον Βιοϊατρικό Εξοπλισμό του νέου Κέντρου Υγείας Μύτικα.
Οι γειτονικοί συμπατριώτες μου Ηπειρώτες το έπραξαν για το Κ.Υ. Πάργας και Κ.Υ. Μαργαριτίου, όπως ακούσαμε να το αναφέρουν από τα κανάλια οι αρμόδιοι Υπουργοί Ξανθός και Πολάκης, ενώ πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηπειρώτες μετέβησαν προεκλογικά και στην Αθήνα, στα διάφορα Υπουργεία για την επίλυση διαφόρων τοπικών προβλημάτων, όπως διαβάζω στις Ηπειρωτικές εφημερίδες και βλέπω στα Ηπειρώτικα κανάλια! Εμείς γιατί όχι; «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι! Από «Δεκάρικους λόγους» έχει χορτάσει ο λαός…….
Ιδού λοιπόν λαμπρό πεδίον δράσης και δόξας Αιτωλοακαρνάνα κ. Υφυπουργέ, κ.κ. Νέοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου…..
Συνδέσετε το όνομά σας με την Τοπική Ιστορία του Μύτικα του Δήμου Ξηρομέρου και όχι μόνο, Αγαπητοί Συμπατριώτες!
Σας το κράζουμε με πόνο ψυχής για τον εγκαταλελειμμένο αυτόν χαρισματικό από την φύση Τόπο μας!
Η ιστορία θα σας καταγράψει είτε ΘΕΤΙΚΑ, είτε ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Ήγγικεν η ώρα! Θα ΚΡΙΘΕΙΤΕ στις 26 ΜΑΪΟΥ 2019….

Μύτικας Αιτωλ/νίας 12 Μαΐου2019

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

Επίτιμο μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.