Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας, οι άνθρωποι του και η θάλασσα.


Σε ένα χωριό όπως ο Μύτικας, που η θάλασσα κυριολεκτικά το αγκαλιάζει από παντού, που βλέποντας το από μακριά νομίζεις ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει έτσι μία η θάλασσα και να το καταπιεί, αναπόφευκτα οι κάτοικοι του ανάπτυξαν μεγάλη επαφή και πολλές ασχολίες που είχαν σχέση με αυτή.
Διαχρονικές και σφυραλετημένες στο διάβα πολλών χρόνων οι σχέσεις με τα γειτονικά μας νησιά Κάλαμο και Καστό Λευκάδας.
Στην συγκεκριμένη φωτογραφία της δεκαετίας του '60, βλέπουμε ανθρώπους της περιοχής να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό, έχοντας επισκεφτεί κάποιο Kαλοκαίρι 1η Ιουλίου το ''Κεφάλι'' της Παναγίας στον Κάλαμο.
Στον Μύτικα μάλιστα είναι μία συνήθεια που κρατά πολλά χρόνια και πολλοί Μυτικιώτες, κάθε Καλοκαίρι την 1η Ιουλίου, πήγαιναν και πηγαίνουν στο ''Κεφάλι'' (αλλιώς Πόρτο Λεόνε).
Πιστεύουμε ότι αναγνωρίζουμε τους πέντε από τους οκτώ, αλλά πιθανόν να κάνουμε και λάθος. Από αριστερά πρώτος πρέπει να είναι ο πατέρας μου Γιώργος Σούλας, δεύτερος πρέπει να είναι ο μπάρμπα Θοδωρής Παλουμπάς και τρίτος ο μπάρμπα Λάκιας Παπανικόλας, τελευταίος ο Τάκης Κατσαρομήτσος και ξαπλωμένος πιθανόν να είναι ο θείος μου Πάνος Σούλας. Τους άλλους τρεις δεν τους αναγνωρίζουμε ποιοι είναι και θα ζητήσουμε την βοήθεια κάποιων παλαιότερων.
Ευχαριστούμε θερμά τον Μυτικιώτη καπετάνιο Τέλη Κατσαρομήτσο για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

1 σχόλιο:

  1. Διπλα στο Κατσαρομητσο πρεπει να ειναι ο Μητσο Τσαμπιερης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.