Διακοπές στον Μύτικα δεν σημαίνει μόνο θάλασσα.


Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παυλίδης.

Μία παρέα πέντε ατόμων, ο Ηλίας (Μύτικας), η Κλαούντια (Μιλάνο), ο Χρήστος (Αθήνα), ο Λευτέρης (Κιλκίς) και ο Παναγιώτης (Θεσσαλονίκη), επέλεξαν αυτή την εβδομάδα να διασχίσουν τα Ακαρνανικά και να ανέβουν στην κορφή του Μπούμστου στα 1.496 μέτρα (δεύτερο πιο ψηλό βουνό στα Ακαρνανικά μετά την Ψηλή Κορυφή 1.587 μέτρα).
Πολύ κοπιαστική η ανάβαση, μεγάλη η κούραση, αλλά το τοπίο εκπληκτικό και οι φωτογραφίες που μας έδωσε ο φίλος Λευτέρης Παυλίδης υπέροχες.
Αυτό που εμείς θα προσθέσουμε είναι ότι η περιοχή μας έχει την τύχη να διαθέτει απαράμιλλη φυσική ομορφιά που συνδυάζει θάλασσα και βουνό. Οι πιο πολλοί γνωρίζουν και έχουν συνδυάσει τον Μύτικα με τις ομορφιές της θάλασσας και των παραλιών του και των πολύ κοντινών σε αυτόν πανέμορφων νησιών, Καλάμου και Καστού Λευκάδας. Όμως ελάχιστοι μυημένοι γνωρίζουν και τους εκπληκτικής ομορφιάς ορεινούς όγκους που διαθέτουμε, με μία άγρια ομορφιά, που προσφέρουν μοναδικές διαδρομές για ορειβασία.
Μην ξεχνάμε και το πολύ καλό αναρριχητικό πεδίο ''Μύτικας - Καμπλάφκα Αιτ/νίας'' (δείτε εδώ), εκεί όπου τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους συναντούν τους κάθετους βράχους της αρχαίας Αλυζίας, σε 25 διαδρομές σπορ χαρακτήρα, που περιμένουν από τον αρχάριο μέχρι και τον πιο έμπειρο αναρριχητή να τις σκαρφαλώσουν.
Γενικά η περιοχή μας διαθέτει ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε, με την σκέψη ότι δεν μας ανήκει αλλά, το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.
Παιδιά και του χρόνου, κάθε καλοκαίρι αντάμωση στο Μύτικα, υγεία και ευτυχία και πάντα κατάκτηση κορυφών στα βουνά και στη ζωή.

1 σχόλιο:

  1. Από περιέργεια θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά αν είδαν σκουπίδια και πλαστικές σακούλες στα βουνά. Οι άνθρωποι του βουνού σέβονται πιο πολύ τη φύση και το περιβάλλον. Νομίζω. Όσο λιγότεροι πηγαίνουν κάπου, τόσο το καλύτερο. Παιδιά κρατήστε το βουνό για σας που το αγαπάτε. Όσοι περισσότεροι ανέβουμε τόσο σαν το βυθό της θάλασσας θα γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.