Το Ξηρόμερο λέει ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών.



Πολύ μαζική ήταν η προσέλευση των Μπαμπινιωτών και των κατοίκων από τα γειτονικά χωριά του Ξηρομέρου στη χθεσινή ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου για τα βιορευστά που πραγματοποιήθηκε στη Μπαμπίνη και συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ» και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θόδωρος Ζαρκαδούλας, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της Μπαμπίνης, αντιτίθεται στην εγκατάσταση αυτών των ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή μας. 
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Κυριαζή, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος πήρε στη συνέχεια το λόγο.
Ο πρώτος ομιλητής, ο οικονομολόγος - συγγραφέας Γιώργος Παληγεώργος, εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, ανέλυσε την πολιτική διάσταση του θέματος και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις κινητοποιήσεις που έχουν έως τώρα πραγματοποιηθεί, καταλήγοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση.
Στη συνέχεια ο χημικός και ακτιβιστής Μιχάλης Χατζής, ως ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στα σκοτεινά σημεία των «επενδύσεων» και στις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
Επίσης μετέφερε στο κοινό την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στη συλλογικότητα «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΖΑ», ενάντια στην εγκατάσταση των βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Ο Δικηγόρος Σπύρος Γρίνος ανέλυσε τις νομικές πτυχές του ζητήματος και ανέπτυξε τα νομικά επιχειρήματα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ακολούθως πήραν το λόγο πολλοί συμπατριώτες, άλλοι με τοποθετήσεις και άλλοι απηύθυναν ερωτήματα στους ομιλητές τα οποία και απαντήθηκαν.
Ο Άρης Μπιτσώρης με την εμπειρία του, συντόνισε άψογα τη συζήτηση,  με αποτέλεσμα να παραμείνει, ως το τέλος της βραδιάς, αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Αποχωρώντας οι κάτοικοι διατράνωσαν ομόθυμα την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στο Ξηρόμερο, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε μέσο γι' αυτό το σκοπό παραμένοντας σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι το επόμενο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα.
Παρευρέθηκαν: Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ξηρομέρου Δ. Κομπλίτσης, Λ. Μάντζαρης, Π. Τζαχρήστας, ο νεοεκλεγείς Κ. Μπαμπούρης, ο Πρόεδρος ΠΑΝΣΥ Π. Χολής, ο Πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Δ. Στεργίου, οι Πρόεδροι Τ/Κ Αγραμπέλου Δ. Τάγκας, Χρυσοβίτσας Γ. Χρόνης, Προδρόμου Τ. Παπούλιας, Μαχαιράς ο νεοεκλεγείς Γ.Χ. Μπαρμπαρούσης, από το Σύλλογο Φυτειών ''Ακαρνανικό Φως'', ο Πρόεδρος Γ. Τζαχρήστας.
































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.