Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Ξηρομέρου πολλά και πολύ πρεμούρα για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων.!!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Εμείς έχουμε πει, αφού ήταν και προγραμματική μας θέση, πως και στα πλαίσια των συγκλίσεων που ζητούσε ο καινούργιος νόμος, ότι θα ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό αρκεί η νέα Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε είχε δηλώσει επί λέξη και ο κύριος Δήμαρχος: (Η σωστή οικονομική διαχείριση, η τήρηση των νόμων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προϋπολογισμού είναι ζητούμενα, με τα οποία θα πορευτεί), με την προϋπόθεση ότι θα έφερναν στον Προϋπολογισμό σε αντίστοιχους κωδικούς τα ποσά, για να γίνει η εκτέλεση των πάρα κάτω έργων και προμηθειών με δημοπρασία.
Δηλαδή να γίνει με δημοπρασία:
1) Ο καθαρισμός των κοινόχρηστων, πέραν αυτού που γίνεται από τους μονίμους υπαλλήλους του Δήμου.
2) Ο καθαρισμός των Νεκροταφείων του Δήμου.
3) Ο καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης δύο φορές τον χρόνο και όποτε άλλοτε χρειαστεί.
4) Η προμήθεια των υλικών ύδρευσης του Δήμου.
5) Προμήθεια ελαστικών των αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου.
Γιατί με αυτά θα έχει εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η προστασία ενός αρκετά μεγάλου ποσού από το δημόσιο χρήμα, για τα οποία φαντάζομαι, ότι θα συμφωνεί και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής.
Όσο για την σπουδή της Δημοτικής Αρχής, πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού για την πρόσληψη Ειδικών Συνεργατών (σύνολο θέσεων 4), δεν θα την χαρακτήριζα απλά σπουδή, αλλά πρεμούρα, όπως λέει και η σοφή πιάτσα και πρόκειται για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων για συγκεκριμένα άτομα.!!!!!
1. Μια (1) θέση Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου, ειδικότητας Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών.
2. Μια (1) θέση Ειδικού συνεργάτη Δημάρχου, ειδικότητας Π.Ε. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
3. Μια (1) θέση ειδικότητας Τ.Ε. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.
4. Μια (1) θέση ειδικότητας Νομικού.
Η τρίτη θέση αφορά ρουσφέτι οικογένειας από την Παιλαιοάνινα,  για την υποψηφιότητα και στο γενικό και στο τοπικό ψηφοδέλτιο για υπομηχανικό Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.
Η τέταρτη για Αστακιώτη Δικηγόρο και η 1 και 2, ένα ρουσφέτι για τον Μύτικα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Δεν θα πρέπει να ξεχνούν, ότι αυτό μπορεί μεν να είναι νόμιμο και να μην συνιστά κλοπή δημοσίου χρήματος, δεν είναι όμως ηθικό, σε δύσκολους καιρούς οικονομικά όπως επικαλούνται κάποιοι, να διατίθεται ένα τόσο μεγάλο ποσόν, αφού ο κάθε ειδικός συνεργάτης θα στοιχίζει μικτά περίπου 2.000 ευρώ και καθαρά περίπου 1.300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή στην τετραετία το κόστος για το Δήμο Ξηρομέρου θα είναι περίπου 400.000 ευρώ, με τα οποία π.χ ο Δήμος θα μπορούσε να τοποθετήσει πλαστικό χλοοτάπητα και κερκίδες σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου ή (2) δύο ολοκαίνουργια γρέιτερ για τους αγροτικούς δρόμους.
Μην φοβάστε και σας έπιασε τόσο μεγάλη πρεμούρα, δεν διαμαρτύρονται τα προεκλογικά γραμμάτια, αυτά έκαναν την δουλειά τους με τα ψηφαλάκια.!!!!
Εγώ σας κάνω έκκληση να το ξανασκεφτείτε, αφού αυτά που υποτίθεται ότι θα προσφέρουν, μπορεί να τα αγοράσει πανέτοιμα από την αγορά π.χ μελέτες με το 1/10ο αυτής της δαπάνης.
Ρωτήστε και αυτούς τους 5.000 ανθρώπους, οι οποίοι σας ψήφισαν και να δείτε αν συμφωνούν.
Ή νομίζετε πως αυτοί θεωρούν τον εαυτόν τους κορόιδο, για να βολευτούν και να κονομάνε κάποιοι ημέτεροι, όπως τα 65 άτομα με τα οχτάμηνα από τα οποία, είναι ζήτημα να δουλεύουν 5-6 «κορόιδα»!!!!
Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία δεν είναι απλά δικαίωμά μου κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, ως πυλώνα της Δημοκρατίας, αλλά και υποχρέωσή μου και καθήκον μου.!!!!
Εμείς δεν βρίσαμε ή συκοφαντήσαμε κανέναν, απλά ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ως έχοντες χρέος, εκ της θέσεως μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Αστακός 10/9/2019
Dr. Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Υ.Γ.: Αγαπητά Blogs.
Τα πολιτικά σχόλια και οι διαφορετικές απόψεις καλοδεχούμενα, αλλά οι χυδαίοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, ασφαλώς είναι ανεπίτρεπτοι και δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που προσάπτω από ένα Blog, από σχόλια στην τελευταία ανάρτηση που έκανα μετά τις εκλογές, που από τα 115 σχόλια τα 100 περίπου ήταν άθλιοι και χυδαίοι χαρακτηρισμοί του στυλ θεατρίνος, ψεύτης, πόσο λίγος θα γίνεις ακόμη Στάικο, σε γλέντησε ο Τριανταφυλλάκης, πράγμα το οποίο παραπέμπει στην χυδαιότητα σε Γα@@@σε. (αυτά είναι σε μια αντιγραφή φωτογραφίας στο Smartphone)!!!!
Δεν φαντάζομαι να συμφωνείτε και να επικροτείτε αυτές τις αθλιότητες;;;;
Κάθε δημοσίευση τέτοιων σχολίων με χαρακτηρισμούς, υποβιβάζουν τον δημόσιο διάλογο και έχουμε χρέος όλοι μας και ειδικά τα Blogs να μην το επιτρέψουμε.
Με την ελπίδα πως θα εισακουστεί η έκκληση μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2 σχόλια:

 1. ενα κειμενο που δεν καταλαβα τιποτα

  ενας δημαρχος κανει αυτο που λεει ο νομος και προσλαμβανει 4 ειδικους συνεργατες υψηλων προσοντων για να δουλεψουν για τον δημο που εχει αποδεδειγμενα ελειψη προσωπικου

  η επιλογη ειναι του δημαρχου καθαρα και αυτο το λεει ο νομος

  αυτο κανουν ολοι οι δημαρχοι αυτη την περιοδο σε ολους τους δημους

  περιμενουμε να τους δουμε και κυριως να δουμε το εργο τους και ο δημαρχος θα κριθει για το ορθο της επιλογης του

  αμα καταλαβει κανεις γιατι ακριβως φωναζει ο επικεφαλης της τριτης παραταξης να μας πει γιατι εγω δεν καταλαβα

  επειδη ειδα οτι αυτος στη θητεια του πηρε ως ειδικο συμβουλο 1 χειριστη μηχανηματος και 2 κοπελες απο stage , οπως ο ιδιος ειπε οι συγκρισεις ειναι απλες για τον καθεναν

  οπως οι συγκρισεις ειναι απλες για τον καθεναν για τους ειδικους συμμουλους της προηγουμενης δημοτικης αρχης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το ότι δεν καταλάβατε τι έγραψα δεν με απασχολεί καθόλου.
  το ότι θα διαθέσει ο Δήμος μισό εκατομμύριο ευρώ για την τετραετία και μάλιστα σε εποχές δύσκολες οικονομικά , όπως λένε προκειμένου να εξοφλήσουν προεκλογικά γραμμάτια το κατάλαβαν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι.
  Πάντως εγώ δεν ανέφερα πουθενά ,ότι προσέλαβα χειριστή για ειδικό σύμβουλο. άρα η δεν βλέπεις καλά η είσαι και ψεματούλης .
  Παναγιώτης Στάικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.