Καλό ταξίδι μπάρμπα Παναγιώτη...


Του Θοδωρή Ι. Λιβιτσάνη.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 έφυγε από την ζωή ο πατριώτης για εμάς τους Πισκοπιώτες ο Παναγιώτης Λιβιτσάνης του Αριστοτέλη. Ήταν καλός συντοπίτης, ήσυχος άνθρωπος, πράος και ηθικός.
Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι διετέλεσε Πρόεδρος κοινότητας Επισκοπής επί 12ετίας, από το 1986 ως το 1998.
Επί των ημερών του έγιναν δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα, τα σημαντικότερα από αυτά διευκόλυναν πραγματικά τη ζωή των λιγοστών κατοίκων και των επισκεπτών.
Τα κυριότερα ήταν:
1. Η υδροδότηση από την Αλυζία με αγωγό των χωριών Κάστρου - Επισκοπής.
2. Διπλή επέκταση λιμανιού Επισκοπής και αύξηση χωρητικότητας στο διπλάσιο.
3. Κατασκευή κεντρικής οδού Επισκοπής - Κάστρου - Καλάμου.
4. Διαπλάτυνση για Ι.Χ. οδού Επισκοπής - Πηγής φυσικού νερού Παναγίας.
5. Διαπλάτυνση - ασφαλτόστρωση κεντρικού οδού Επισκοπής, για κίνηση φορτηγών οχημάτων.
6. Ομόφωνη αρνητική απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου, σε πρόταση για τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην υπέροχες παραλίες Κάστρου - Μαστροδήμου -  Αξόπετρας - Επισκοπής.
Τα έργα έγιναν με την άριστη συνεργασία που είχε με τους Προέδρους της κοινότητας Καλάμου, αλλά και με τα άλλα έξι μέλη του κοινοτικού συμβουλίου που ήταν:
  • Οικονόμου Αργυρώ.
  • Μπουλιέρης Θοδωρής (Λόλος).
  • Μπουλιέρης Νίκος (Μανούλας).
  • Μαρούλης Παναγιώτης (Φυσέκης).
  • Κανδηλιώτης Πάνος (Γάτσουλας).
  • Λιβιτσάνης Γιάννης (Γκούρας).
Είχε δεν την αμέριστη βοήθεια και άριστη συνεργασία με τις δύο γραμματείς των κοινοτήτων Επισκοπής και Μύτικα, κυρίες Σακουφάκη Αθήνα και Μπουλιέρη Ντίνα αντίστοιχα, που έχουν να πουν για την τιμιότητά του.
Να ζήσουν η σύζυγος, τα παιδιά, οι νύφες και το αγγόνι του ο Παναγιωτάκης και να τον θυμούνται. Καλό ταξίδι μπάρμπα Παναγιώτη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.