Κάποιοι την μία απ' ευθείας ανάθεση για ΜΑΠ με έκπτωση 12,40% την είδαν τετραπλή!!!


Στις 4 Οκτωβρίου 2019, η νυν δημοτική αρχή προχώρησε σε απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας Ειδών Ατομικής Προστασίας, με προϋπολογισμό 18.770,50 €, με τρεις συμμετέχοντες και τελική τιμή 16.441,87 €., δηλαδή έκπτωση 12,40 %. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
Τονίζουμε ότι πρώτη φορά είχαμε από τον Δήμο Ξηρομέρου ανοικτή δημόσια πρόσκληση για κατάθεση προσφορών σε απ' ευθείας ανάθεση και πρώτη φορά είδαμε τόσο μεγάλη έκπτωση.
Μέχρι τώρα οι εκπτώσεις στις απ' ευθείας αναθέσεις ήταν συνήθως 0% (δηλαδή τα τελικά ποσά κούμπωναν ως εκ θαύματος με τα προϋπολογισθέντα) ή έφταναν το ανώτερο 5%.
Μέσω λοιπόν της προμήθειας αυτής του Δήμου, έρχονται τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και παίρνουν το δικό τους μερίδιο, τονίζουμε από την απ' ευθείας ανάθεση του Δήμου, με την έκπτωση του Δήμου και όχι από άλλη καινούργια ξεχωριστή ανάθεση όπως κάποιοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν τα έγγραφα υποστηρίζουν και αφήνουν και αιχμές ότι υπάρχει εύνοια και προτίμηση προς συγκεκριμένο προμηθευτή. Δηλαδή τα Νομικά Πρόσωπα εξυπηρετούνται μέσω της απ' ευθείας ανάθεσης του Δήμου και αυτή είναι η αλήθεια.
Το ίδιο ήταν και για τα καύσιμα, όπου ο Δήμος είχε κάνει διεθνή διαγωνισμό πριν 3 χρόνια και τα Νομικά Πρόσωπα παίρναν καύσιμα μέσω δικών τους απ' ευθείας αναθέσεων από τον προμηθευτή που είχε πάρει τον διαγωνισμό. Όταν έληξε η σύμβαση των καυσίμων, τα αυτοκίνητα των Νομικών Προσώπων δεν μπορούσαν να βάλουν καύσιμα και έτσι ο βενζινάς σωστά αρνούταν να βάλει λέγοντας σωστά ότι έληξε η σύμβαση. Αυτοί βέβαια μας έλεγαν το απίστευτο, μα έχω εγγράψει ποσό στον Προϋπολογισμό μου, το οποίο όμως δεν σημαίνει τίποτα.
Κρίμα γιατί ήταν και σε θέσεις ευθύνης διοίκησης Νομικού Προσώπου και φαίνεται να αγνοούν και τα βασικά και από πρόθεση προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στηριζόμενοι σε ένα ψέμα, ότι δηλαδή υπάρχουν πολλαπλές απ' ευθείας αναθέσεις με προτίμηση στον ίδιο προμηθευτή.
Δείτε παρακάτω τα έγγραφα των νομικών προσώπων που έχουν αναφορά στην κεντρική απ' ευθείας ανάθεση του Δήμου (επισημασμένο με κίτρινο χρώμα), αλλά κάποιοι για να αποδείξουν ότι όλοι ίδιοι είναι, έκαναν πως δεν το είδαν.
  • ΜΑΠ Νομικού Προσώπου εδώ.
  • ΜΑΠ Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εδώ.
  • ΜΑΠ Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.