1.300 € οι εισπράξεις στην ύδρευση μέχρι 31.8.2019 για τον Δήμο Ξηρομέρου. Ούτε κυλικείο σε σχολείο να ήταν!!!



Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, υπήρξε 1,5 λεπτού τοποθέτηση του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος έδωσε κάποια στοιχεία που αφορούν την ύδρευση στον Δήμο Ξηρομέρου, τα οποία προκαλούν εντύπωση.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που έδωσε είναι, ότι ενώ η ύδρευση στοιχίζει στους δημότες 1.100.000 € τον χρόνο, ο Δήμος εισέπραξε τέλη ύδρευσης για το 2019, με στοιχεία 31.8.2019, μόνο 1.300 €!!! Δηλαδή λιγότερο απ' ότι εισπράττει ένα κυλικείο σε μικρό σχολείο.
Αυτό το νούμερο προκύπτει από τις υπηρεσίες και φυσικά η ευθύνη γι αυτήν την κατάρρευση των εσόδων βαρύνει την τέως δημοτική αρχή, η οποία δεν φιλοτιμείται να απαντήσει γιατί έχει συμβεί αυτό το ανήκουστο, που τινάζει τον Προϋπολογισμό του Δήμου στον αέρα. Εδώ οφείλονται οι απαντήσεις και άμεσα. Μέχρι τώρα σιωπή....
Εμείς επιμένουμε χρόνια τώρα να σας λέμε ότι τα οικονομικά του Δήμου πάνε από το κακό στο χειρότερο, και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα επίσημα στοιχεία. Ο Δήμος έχει καταστραφεί οικονομικά.
Κάποιοι που δεν έχουν κάτσει να διαβάσουν ούτε μία αράδα από τα επίσημα έγγραφα, θα σας πούνε για τα κακά Blogs που παραπληροφορούν, λες και τα τοπικά Blogs έχουν διοικήσει τον Δήμο Ξηρομέρου, γιατί αυτών η πληροφόρηση είναι μόνο τι τους αραδιάζει ο αιρετός, στον οποίο είναι οι καλύτεροι «πελάτες» και μόνο αυτόν ακούνε, χωρίς δική τους κρίση και γνώμη. Ας ανοίξουν τα μάτια τους και τα μυαλά τους να διαβάσουν κανένα επίσημο στοιχείο, να μάθουν την σκληρή πραγματικότητα στα του Δήμου Ξηρομέρου και μετά να γράφουν τα ανακριβή πονήματα τους στα social media.
Εμείς θα συνεχίζουμε να πληροφορούμε τους αναγνώστες μας με στοιχεία για το τι συμβαίνει στον Δήμο Ξηρομέρου, γιατί πιστεύουμε πολύ στους ενημερωμένους δημότες και όχι στα πρόβατα που άγονται και φέρονται από τους συνήθεις πολιντικάντηδες παλαιάς κοπής.
Ακούστε τι ακριβώς ανέφερε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης:


5 σχόλια:

  1. θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία , λέει ο ποιητής. δεν υπάρχει άλλη λύση. κλιμακωτό τιμολόγιο στο νερό , σε όλα τα χωριά , όπως η ΔΕΗ . δηλ. ως 50 κυβικά κατανάλωση π.χ 1 ευρώ το κυβικό , που είναι η σύνηθες ετήσια οικογενειακή κατανάλωση . ως 100 κυβικά 2 ευρώ. ως 200 κυβικά και πάνω ( εδω έχουμε κατανάλωση κτηνοτροφικών μονάδων , επαγγελματιών κλπ ) 5 ευρώ το κυβικό. και φυσικά κοινωνική ενσυνείδηση οτι εφόσον οφείλουμε το νερό πρέπει να το πληρώσουμε. επίσης ο δήμος , εφόσον κάποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του μέχρι ένα πλαφόν π.χ 100 ευρώ να του σφραγίζεται η βρύση και όταν επανασυνδέεται να πληρώνει τέλος σύνδεσης [ όπως στη ΔΕΗ ] 100 ευρώ. ε, τότε θα βάλουν μυαλό και θα πληρώνουν όλοι. εξυπακούεται ότι το αυτό να γίνεται και σε άλλα τέλη προς τον δήμο. ας εφαρμοστούν κάποια στιγμή τα νόμιμα και τα αυτονόητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοστιζει 1.100.000 ÷ 7.000 παροχές = 157 ευρω η παροχή το χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η περιβοητη και αφαντη αποκεντρωμενη τι λεει γι αυτην εισπραξιμοτητα που δεν θυμιζει ουτε περιπτερο στα βλυζιανα???

    Θα το ελεγξει????

    Αν δεν το ελεγξει ειναι ενταξει??? Εχει πραξει τα καθηκοντα της????

    Ερχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας τιμώρησαν σήμερα που μας έσπασαν οι θερμοσυφωνες απ την πίεση του νερού. Πολλές οι ζημιές σε αρκετα σπίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθώ να συγκρατηθώ κάθε φορά που διαβάζω καταγγελίες, λες και είναι η πρώτη φορά που ακούγονται. Δεν τα καταφέρνω πάντα και αυτή τη φορά θα ρωτήσω: Όταν αυτά λέγονταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του Π/Υ των ετών 2013 και 2014, από τον υποφαινόμενο, ο οποίος για το λόγο αυτόν καταψήφιζε τον Π/Υ ξέρετε τι έλεγαν στα καφενεία; Ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος και να πληρωθεί ο κόσμος, επειδή ο Λύτρας δεν ψηφίζει τον Π/Υ!!! Ακόμα και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι τον καταψήφιζαν, λόγω πάγιας τακτικής φυσικά και όχι επειδή διαφωνούσαν επί της ουσίας, είχαν έρθει να με παροτρύνουν να τον ψηφίσω! Ας μη διαμαρτυρόμαστε λοιπόν και ας κοιτάξουμε πως μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί να συνδυαστεί η γνώση με τη βούληση, την αποφασιστικότητα, την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια απ' όλους και κυρίως εκ μέρους της ηγεσίας του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.