Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ξηρομέρου και οι πικρές αλήθειες.


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, παρουσίασε έγγραφο από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με το οποίο το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου είναι στα 1.007.981,33 €.
Πάνω σε αυτό το έγγραφο στήριξε μία επιχειρηματολογία, ότι παρέδωσε ένα Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης κακώς σε συνέντευξη του σε τοπικά μέσα αναφέρεται σε ένα Δήμο οικονομικά κατεστραμμένο.

Το έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας που παρουσίασε ο κ. Γαλούνης, με το ταμειακό υπόλοιπο τέλη Αυγούστου του 2019.
Ας εξηγήσουμε όμως μερικά πράγματα για αυτούς που δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν μερικές λεπτομέρειες του εγγράφου.
Στο έγγραφο που προσκόμισε ο κ. Γαλούνης, το οποίο είναι ακριβέστατο, πράγματι το ταμειακό υπόλοιπο είναι στα 1.007.981,33 €, όμως από αυτά τα 822.180,74 € είναι τα έκτακτα ειδικευμένα, που σημαίνει ότι είναι για αποκλειστική χρήση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πουθενά αλλού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τα Τακτικά και τα Έκτακτα ανειδίκευτα, που αυτά είναι τα χρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Δήμος για την καθημερινή του λειτουργία, είναι συνολικά μόνο 185.800,59 €, όταν είναι γνωστό, ότι μόνο για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές και τίποτα άλλο, χρειάζονται περί τα 70.000 € τον μήνα.
Η παρουσίαση του συγκεκριμένου εγγράφου και η επιχειρηματολογία του κ. Γαλούνη, ήταν η αιτία που εξόργισε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος κατακεραύνωσε τον κ. Γαλούνη για αυτά που παρουσιάζει παραπλανώντας και αποκρύπτοντας τα καθημερινά απαιτητά χρέη της θητείας του, που σωρηδόν έρχονται κάθε μέρα με διαταγές πληρωμής για προφορικές εργασίες, για χρέη στην ΔΕΗ κλπ.
Εμείς επειδή τυγχάνει να θυμόμαστε καλά και να κρατάμε αρχείο, σας παρουσιάζουμε το ακριβώς αντίστοιχο έγγραφο τον Σεπτέμβριο του 2014 από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, για το τι ταμειακό υπόλοιπο παρέλαβε ο κ. Γαλούνης.

Το έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας με το ταμειακό υπόλοιπο τέλη Αυγούστου του 2014.
Στο έγγραφο αυτό το ταμειακό υπόλοιπο είναι στα 2.021.166,91 €, με 1.481.166,09 € να είναι τα έκτακτα ειδικευμένα που σημαίνει ότι είναι για αποκλειστική χρήση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα Τακτικά και τα Έκτακτα ανειδίκευτα που παρέλαβε τότε ο κ. Γαλούνης ήταν συνολικά 540.000,82 €, τριπλάσιο ποσό από αυτό που τώρα παραδίδει ο κ. Γαλούνης.

1 σχόλιο:

  1. Προς Mytikapress ?
    εάν σε μια ημέρα ο δήμος εισπράξει απο δημοτικά τελη των δημοτών του ας πουμε για παράδειγμα 1.000 ευρώ
    αυτα τα 1.000 ευρω πού θσ προστεθούν -στα έκτακτα ειδικευμένα , ή
    -στα τακτικά και έκτακτα ανειδίκευτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.