Εκτός έδρας ήττα για την Α.Ε. Αλυζίας από την Αναγέννηση Στάνου με 2 - 0.


Δεν τα κατάφερε η Α.Ε. Αλυζίας στον εκτός έδρας αγώνα της με την Αναγέννηση Στάνου, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και γνώρισε την ήττα με 2 - 0, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας.
Η ομάδα μας δεν παρουσιάστηκε όπως στους προηγούμενους αγώνες της και γνώρισε την ήττα, πληρώνοντας κατά κύριο λόγο την πολύ κακή της εμφάνιση στο Α' ημίχρονο.
Στο Α' ημίχρονο η Αναγέννηση Στάνου είχε την καθολική υπεροχή, με την ομάδα μας πιθανόν να κάνει την χειρότερη της εμφάνιση από την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς ρυθμό, άνευρη και χωρίς να μπορούν οι παίκτες μας να στήσουν ένα καλό συνδυασμό εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
Φυσιολογικό επακόλουθο για την Α.Ε. Αλυζίας, να είναι τελείως μα τελείως ακίνδυνη για την αντίπαλη εστία και να μην έχει ούτε μία ευκαιρία να επιδείξει στο 1ο σαρανταπεντάλεπτο του αγώνα. Σε αντίθεση η Στάνου πίεζε πολύ και κυνηγούσε το γκολ, κάτι το οποίο το κατάφερε στο 35ο λεπτό, όταν σε μία ψηλοκρεμαστή σέντρα - σουτ, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και μπήκε στα δίχτυα για το 1 - 0.
Το 1- 0 ήταν το σκορ του Α' ημιχρόνου, απολύτως δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων και πιθανώς, θα έπρεπε η Στάνου να έχει ένα τουλάχιστον ακόμα γκολ. 
Στο Β' ημίχρονο η εικόνα της Α.Ε. Αλυζίας άλλαξε τελείως. Οι φωνές και οι παραινέσεις του κόουτς Γιώργου Καρελάκη στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, πιάσανε τόπο και η Α.Ε. Αλυζίας μπήκε δυνατά στον αγώνα, με σκοπό να ισοφαρίσει καταρχήν και γιατί όχι και να γυρίσει τον αγώνα.
Στο 50ο λεπτό ο Πάνος Κεραμίδας βρέθηκε σε τετ α τετ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σωστά, αλλά ο αμυντικός της Στάνου πρόλαβε να τρέξει και με υπερπροσπάθεια πάνω στην γραμμή του τέρματος, αποσόβησε την σίγουρη ισοφάριση.
Στο 55ο λεπτό έγινε μία πολύ κομβική φάση για αυτά που ακολούθησαν στην συνέχεια. Ο Πάνος Κεραμίδας της Α.Ε. Αλυζίας έφυγε μόνος σε τετ α τετ, με τον επόπτη και τον διαιτητή να υποδεικνύουν οφσάιντ, σε μία ανύπαρκτη και καθαρή φάση όπως μας είπαν οι παράγοντες της Α.Ε. Αλυζίας. Αυτό έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Α.Ε. Αλυζίας και εκνεύρισε πολύ την ομάδα μας. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό των έντονων διαμαρτυριών, ο παίκτης της Α.Ε. Αλυζίας Ανδρέας Γεωργαλής, δέχτηκε δύο συνεχόμενες κίτρινες και απεβλήθη και βρέθηκε η Α.Ε. Αλυζίας με 10 παίκτες.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Α.Ε. Αλυζίας συνέχισε να είναι καλύτερη και να πιέζει για το 1 - 1, με τον Σωτήρη Αποστολάκη να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 62ο λεπτό.
Στο 70ο λεπτό με εννιά παίκτες έμεινε η Α.Ε. Αλυζίας, όταν σε ένα φάουλ του Γιάννη Παπανικόλα, ο διαιτητής του έβγαλε αυστηρότατη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πραγματικά σε αυτή την φάση ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του, σε μία απλή φάση ενός συνηθισμένου κατά τα άλλα φάουλ και έδειξε ότι ήταν πιθανώς προκατειλημμένος από την προηγούμενη φάση του οφσάιντ και τις πολλές διαμαρτυρίες των παικτών της Α.Ε. Αλυζίας.
Η Α.Ε. Αλυζίας, παρά το σημαντικό αριθμητικό μειονέκτημα των εννιά παικτών, δεν παράτησε τον αγώνα και παραλίγο να κάνει το 1 - 1, όταν σε πολύ καλή απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 73ο λεπτό από τον Πάνο Κεραμίδα, η μπάλα πέρασε πολύ κοντά από την εστία της Στάνου.
Στο 77ο λεπτό η Α.Ε. Αλυζίας δέχτηκε το 2 - 0 σε ωραία αντεπίθεση της Στάνου, που βρήκε την ομάδα ψηλά στην άμυνα πιέζοντας για το 1 - 1. Ωραίο πλασέ σε τετ α τετ του σέντερ φορ της Στάνου.
Στο 80ο λεπτό τριπλή ευκαιρία για την Α.Ε. Αλυζίας, για να μειώσει το σκορ, όταν δύο συνεχόμενα σουτ του Πάνου Κεραμίδα και ένα στο ριμπάουντ από τον Αντώνη Χριστονίκο, αποκρούστηκαν διαδοχικά από την αντίπαλη άμυνα.
Στο 85ο λεπτό νέα καλή αντεπίθεση για την Στάνου, στο δοκάρι η μπάλα και δεν έγινε το 3 - 0.

Ενδιαφέροντα:
Πολλά τα παράπονα της Α.Ε. Αλυζίας για το διαιτητικό τρίο, με σκέψεις στην Διοίκηση για υποβολή επίσημου αιτήματος, για εξαίρεση των συγκεκριμένων διαιτητών από τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας.
Δυστυχώς ο παίκτης της Α.Ε. Αλυζίας Γιάννης Παπανικόλας, στην λήξη του αγώνα και όντας εκνευρισμένος πολύ από την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι είπε στον διαιτητή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος επιπλέον τιμωρίας του.
Η ομάδα της Α.Ε. Αλυζίας δεν έχει κανένα παράπονο από την φιλοξενία της ομάδας της Αναγέννησης Στάνου.
Εδώ θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα για την διαιτησία, τις αντιδράσεις και την συμπεριφορά των παικτών μας. Θα πούμε ακριβώς τα ίδια που είπαμε και το 2012, όταν συνέβη κάτι ανάλογο στο γήπεδο του Αστακού που παίζαμε με το Παναιτώλιο για την Α' κατηγορία, λόγου έλλειψης χόρτου στο δικό μας γήπεδο.
Η προσωπική μας γνώμη είναι ότι αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν, το νόημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι πηγαίνω να παίξω, να χαρώ το ποδόσφαιρο, αν είμαι καλός να κερδίσω αν όχι να χάσω. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είμαι καλός και να χάσω γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα αν υπάρχουν και στιγμές που υπάρχει διαιτητική αδικία, δεν χρειάζεται να αφήνουμε τα νεύρα μας να ξεσπάνε, έτσι κάνουμε και κακό στην ομάδα μας και στον εαυτό μας, αλλά κυρίως ξεφεύγουμε από το νόημα και την ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι η άθληση, η χαρά, ο ευγενής ανταγωνισμός, η ψυχαγωγία, η κοινωνικότητα.
Ναι ο διαιτητής δεν ήταν καλός και πιθανόν αδίκησε την Α.Ε Αλυζίας... Ε και; Δεν αλλάζει η απόφαση του διαιτητή. Ξέρουμε ότι την ώρα που οι σφυγμοί είναι στο κόκκινο και νιώθεις αδικία είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Όμως δεν πρέπει... δεν πρέπει. Η ομάδα μας το μόνο που θα καταφέρει αν παρασυρθεί σε τέτοιες συμπεριφορές, είναι να στερηθεί για κάποιους αγώνες κάποιους πολύ καλούς παίκτες. Για εμάς όμως το σημαντικότερο δεν είναι αυτό. Είναι όλα τα παραπάνω που είπαμε. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.
Γι αυτό λοιπόν παιδιά ψυχραιμία...
Βέβαια για να τα πούμε και όλα, θυμόμαστε ότι πριν δύο χρόνια, σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α' κατηγορία, που ήμασταν μάλιστα παρόντες, μεταξύ τους Ακαρνανικού Φυτειών και της Μεδεών Κατούνας, τον ίδιο διαιτητή να κάνει και τότε πολλά λάθη και να προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες του Ακαρνανικού Φυτειών, με τον προπονητή του τότε να δηλώνει ότι αυτός ο διαιτητής είναι επικίνδυνος.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 6η αγωνιστική (από το www.olatagoal.gr).


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.