Το έγγραφο της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, για την υποβολή αίτησης για νομιμοποίηση του σταματημένου από το ΣτΕ λιμανιού του Μύτικα.


Στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που έγινε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 03:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού, αποφασίστηκε να γίνει αίτηση για νομιμοποίηση του σταματημένου από ΣτΕ αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα (δυτική λιμενολεκάνη).
Η αίτηση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν. 4504/2017, περί Νομιμοποίησης Υφιστάμενων Λιμενικών Εγκαταστάσεων.
Το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, από την έναρξη της θητείας του, με επιμέλεια και σοβαρότητα θα υποβάλλει φάκελο, που θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την νομιμοποίηση, ήτοι: α) Τεχνική περιγραφή του προς νομιμοποίηση έργου β) Εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα με κλίμακα 1:500, γ) Φωτογραφίες και χάρτη της ευρύτερης περιοχής με την ακριβή θέση του έργου και δ) Τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους.
Σκοπός της νομιμοποίησης είναι να καταστεί το υφιστάμενο κατασκευασμένο τμήμα της Δυτικής Λιμενολεκάνης Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα νόμιμο, προκειμένου να μελετηθούν περαιτέρω και να ολοκληρωθούν συμπληρωματικά έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του, τα οποία αποσκοπούν στην επάρκεια - ασφάλεια ελλιμενισμού και στην βελτίωση της λειτουργικότητάς του.
Το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου μόλις φύγει η αίτηση του θα ενημερώσει τους πολίτες, θα παρακολουθεί και θα νοιάζεται για την υπόθεση και θα παραβρεθεί με εκπροσώπους του στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί το θέμα, για να αναπτύξει τις απόψεις του, όπως ο νόμος αναφέρει και επιτρέπει.
Όταν προκύψει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα από αυτή την προσπάθεια και πάλι θα ενημερώσει με υπευθυνότητα τους πολίτες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβασα προσφατα καποιο σχολιο του συμπατριωτη
    Μηχανικου Γ.Πουρναρα.
    Δυσκολα τα πραγματα.Ευχη ολων μας να κερδισουμε
    τη μαχη.
    Για το καλο οχι μονο του Μυτικα αλλα ολοκληρου του Δημου Ξηρομερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα γίνονται. Θέληση να υπάρχει. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ακούσουμε και τη γνώμη ενός νομικού ως προς το αν αναβάλλονται ή όχι και με ποιο τρόπο , οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ. Το θέμα είναι ότι ρίχτηκαν τόσα χρήματα , βγήκε παράνομο και ουδείς απολογήθηκε για τις παρανομίες ή παρατυπίες στο λιμάνι της ανατολικής πλευράς του Μύτικα. Ούτε δήμαρχοι , ούτε Νομαρχία , ούτε Περιφέρεια , ούτε Μηχανικοί ...τίποτα. Μάλλον θα έχει δίκιο ο Γιώργος Πουρνάρας ο οποίος ως Μηχανικός κάτι καλύτερο γνωρίζει και γνωρίζει, από εμάς τους αδαείς.Ευχή μας να φέρει θετικό αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια. Εν αναμονή λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστή ενέργεια. Αρκεί να μήν φανούν πάλι επίδοξοι πατέρες, όπως παλιά. Νά μπει στο παιχνίδι Περιφέρεια και Βουλευτές Νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προχωρήστε και παλέψτε για λύση

    Το περιμένει όλος ο Μύτικας πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.