Σύλληψη και κατάσχεση από το Λιμενικό μεγάλης ποσότητας ολοθουρίων στον Μύτικα.Ποσότητα 800 κιλών από ολοθούρια κατασχέθηκε από το Λιμενικό Λευκάδας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, κατά τις απογευματινές ώρες χθες και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι Λιμενικοί μετέβησαν στον λιμένα Μύτικα όπου εντόπισαν επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να πραγματοποιεί εκφόρτωση αλιεύματος του γένους ολοθούριο (holothuria spp) σε φορτηγό όχημα με σκοπό τη μεταφορά – πώληση και εμπορία.
Το σκάφος δεν διέθετε την απαραίτητη από το νόμο άδεια, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 31.288 τεμάχια ολοθούρια, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους οκτακοσίων κιλών (800kg), τα οποία και καταστράφηκαν.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους, εναντίον του οποίου κινήθηκε επιπροσθέτως η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, όπως επίσης και κατά του οδηγού του φορτηγού.
Μπορεί η όψη του να μην σας προκαλεί να το δοκιμάσετε όμως το «αγγούρι της θάλασσας» στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό! Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι. Ο λόγος του είναι απλός: Οι Κινέζοι το θεωρούν έναν εκλεκτό μεζέ και τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά για να το έχουν στο μενού τους.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Οι δικές μας πληροφορίες μιλάνε για μία παρέα 5 ανθρώπων, που δεν είναι η καταγωγή τους από εδώ, όπου αρκετά χρόνια κάνουν αυτή την συγκεκριμένη δουλειά.

3 σχόλια:

 1. Τους βλεπαμε στο Μυτικα και καποιοι μας ελεγαν
  ειναι ψαραδες.Τι στο διαολο ψαραδες ηταν αυτοι.
  Μια καταστροφη της θαλασσας ηταν που ΑΝ συνεχιζαν
  κανα χρονο ακομα θα εξαφανιζαν τους ψωλιογκους.
  Μπραβο στο Λιμενικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειναι τοσο ακριβοι οι ψωλιογκοι;;;; μπραβο δεν το ηξερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μηπως εγινε η τριχα τριχια απο καποιους;
  Μαλλον δεν εγινε κατι σοβαρο.
  Οι ψαραδες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.