Δήμαρχος Ξηρομέρου: «Παραμένουμε στο σκοτάδι για την έλευση προσφύγων».



Στον αστερισμό του μεταναστευτικού κινείται ο δημόσιος βίος και στον Δήμο Ξηρομέρου. Η άκρατη φημολογία των τελευταίων ημερών προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες καθώς ακούγεται πως οικογένειες μεταναστών θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε Αστακό και Μύτικα, καθώς και σε ξενώνα στην περιοχή των Φυτειών.
Ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει στη δημοτική αρχή σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης που τονίζει πως όλα βρίσκονται σε επίπεδο φημών.
«Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος, περιμένουμε να μάθουμε κάτι επίσημο. Περιοχές του Ξηρομέρου αναφέρονται όπως το ίδιο συμβαίνει και με το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, κάποια στρατόπεδα κλπ.», εξηγεί ο κ. Τριανταφυλλάκης.
Τονίζει ότι και σε δική του γνώση έχουν περιέλθει φήμες ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Γενική Γραμματεία Ασύλου, επιχειρεί να διερευνήσει προθέσεις στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά δεν υπάρχουν κάποια αποτελέσματα που να έχουν γίνει γνωστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί κανείς να υιοθετεί φήμες για επαφές «ατζέντηδων» ή για κάθε ξενώνα που δεν λειτουργεί.
«Νομίζω ότι συζητήσεις σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν, κυρίως σε περιοχές χωρίς σημαντικό τουριστικό προϊόν. Σε μας εδώ ακούστηκε περιοχή όπου σχεδιάζεται μεγάλη επένδυση με πεντάστερο ξενοδοχείο, κάτι που το θεωρώ απίθανο να συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση εμείς, ως Δήμος, περιμένουμε ενημέρωση. Αν μιλάμε για μια οικογένεια με παιδάκια ή ασυνόδευτα παιδιά που θέλουν βοήθεια ή οικογένειες που θέλουν καταφύγιο και μπορούμε να τις ενσωματώσουμε στην κοινωνία μας, δεν έχουμε λόγο να αντιδρούμε σε κάτι. Από κει και πέρα υπάρχουν κι άλλα, όχι τόσο καλά σενάρια, για τα οποία ελπίζουμε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων», καταλήγει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.