Όσοι με τον Χάρο γίναν φίλοι... Καντάτα για τον Θάνο Μικρούτσικο.


Κείμενο που μας στάλθηκε για αναδημοσίευση από την Γεωργία Λιβιτσάνη.
Πηγή: http://ofisofi.blogspot.com

Οι μουσικές του θα μας ταξιδεύουν ως το Σταυρό του Νότου, αρμενίζοντας στην Πιο όμορφη θάλασσα, θα ακονίζουν τη μνήμη μας με μια Καντάτα για τη Μακρόνησο, θα μας ξεσηκώνουν για να γίνει μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού , μέχρι η Γη να γίνει κόκκινη, θα μας θυμίζουν πάντα ότι ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, θα βρίσκουμε απάγκιο Στου αιώνα την παράγκα, θα επιβάλλουμε Εμπάργκο στη Δίκοπη ζωή μέχρι να φθάσουμε στις Γραμμές των Οριζόντων έχοντας σύντροφό μας τον Φτωχό Β.Β
Η μνήμη νικάει το θάνατο στους αιώνες των αιώνων...

1 σχόλιο:


  1. Η ποίηση δεν αναφύεται συνήθως σε άνυδρους τόπους. Ο Μαγιακόφσκι,ο Χικμέτ, ο Καββαδίας, ο Καβάφης, ο Ρίτσος, δεν περπατούν στους δρόμους του εμπορίου, αλλά υπέρκεινται. Χρειάζεται ένα χέρι πάνω σε ένα πιάνο, μια φωνή ,μια μουσική σύνθεση που θα καθηλώσει τις αισθήσεις, για να τους προσδώσει γήινη μορφή.
    Αυτή την αδιανόητη αλλά και τόσο εμμενής διαμεσολάβηση την οφείλουμε στον Θάνο Μικρούτσικο, και σε ανθρώπους σαν τον Θάνο. Και έχουν πια απομείνει λίγοι. Ελάχιστοι.
    Πρόκειται για μια ανεκτίμητη διαμεσολάβηση, που πρέπει να διαθέτουμε την συνιστώμενη διάνοια ώστε να την διαχωρίσουμε και να την διασώσουμε, από τον οχετό της καθημερινής μικροπολιτικής τριβής.
    Καθήκον και ένστικτο αυτοσυντήρησης, συνάμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.