Ενημέρωση σχετικά με θέματα του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.


Του Βασίλη Σούλα.
Τακτικό μέλος Δ.Σ.
Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου, ότι την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 03:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού, είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα θέμα προ ημερησίας.
Στο αρχικό στάδιο των ερωτήσεων - τοποθετήσεων, έθεσα το θέμα μιας λάμας που έφυγε από την θέση της από την πλωτή του πάνω Μύτικα και την κρατάει μόνο μία βίδα πακτωμένη στο έδαφος και πρέπει να μεριμνήσουμε να επισκευαστεί.
Επίσης ενημέρωσα ότι τα ογκώδη που ήταν από τον Μάιο στο λιμάνι του Μύτικα και από τις δύο πλευρές, απομακρύνθηκαν με μέριμνα του Δήμου και του Αντιδημάρχου Αλυζίας κ. Πάνου Παληογιάννη και ότι οι φωτοσημαντήρες στο βουλιαγμένο λιμάνι τοποθετήθηκαν και λειτουργούν κανονικά, άρα ως Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου έχουμε πράξει το ελάχιστο καθήκον μας, για λόγους ασφαλείας εκεί πάνω και πιθανή πρόκληση ατυχήματος βραδινές ώρες.

Στο μοναδικό θέμα προ ημερησίας διάταξης.
Ήρθε ως θέμα να ψηφίσουμε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου, όσον αφορά το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, κάτι που είναι υποχρεωτικό και τακτοποιητικής φύσης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Ψήφισα θετικά.

 Στα θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΥΝΤΑΞΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ».
Ψηφίζω θετικά το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε ανάγκη την ύπαρξη μελετών για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, να συντηρήσουμε και να αναπτύξουμε λιμενικές υποδομές σε Αστακό και Μύτικα, πάντα σε πλαίσιο νομιμότητας, που τόσο πολύ τις έχουμε ανάγκη. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει με τον Φιλόδημο, όπου ξαφνικά, ενώ από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι πολύ πρόσφατα έβγαιναν και έρχονταν προσκλήσεις για συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα, τώρα πληροφορούμαστε ξαφνικά ότι η χρηματοδότηση του Φιλόδημου είναι στον αέρα.

2. ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΩΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ" ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣΑΑ 2014 - 2020: 0011463443 ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020 ΜΕΤΡΟ 19: "ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) -LEADER 2014 - 2020", ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
Είναι πολύ θετικό για τον Δήμο Ξηρομέρου και ειδικότερα για τον Αστακό που ενταχθήκαμε στο Leader για την προμήθεια και τοποθέτηση μία πλωτής εξέδρας στο λιμάνι του Αστακού. Ξέρω ότι αυτή η ένταξη κερδήθηκε με πολύ προσπάθεια και ουσιαστικά ήταν χαμένη υπόθεση πριν. Θα ήθελα να επισημάνω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε αυτή την υπόθεση, γιατί αναβαθμίζει το λιμάνι του Αστακού, αλλά να βήματα μας θα πρέπει να είναι αυστηρά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και με όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται. Εννοείται ότι ψηφίζω θετικά.

3. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΤΗΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Είναι θέμα τυπικό, τακτοποιητικό και ψηφίζω θετικά.

4. ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.
Είναι θέμα τυπικό, τακτοποιητικό και ψηφίζω θετικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.