Προσπάθεια να ενεργοποιήσει το Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (Σ.Μ.Α.) Αστακού κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου.

Το ειδικό όχημα μεταφοράς conteneir (νταλίκα), για το Σ.Μ.Α. Αστακού, καινούργιο και χωρίς πινακίδες.
Με την υπ' αριθμόν πρωτ. 591/10-02-2017 απόφαση, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ένα σημαντικό έργο που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου και συγκεκριμένα την διαχείριση των σκουπιδιών του. Μιλάμε για την προμήθεια εξοπλισμού συμπίεσης – μεταφοράς του Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (Σ.Μ.Α.) Αστακού, με προϋπολογισμό 1.136.545 €. Ο κωδικός MIS (ΟΠΣ) ένταξης του έργου είναι ο 5003854.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί και ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα συμπιεστή απορριμμάτων, ένα ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, δύο ανατρεπόμενα φορτηγά (ένα μεγάλο και ένα μικρό), ένα όχημα μεταφοράς αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών απορριμματοκιβωτίων (containers) καθώς και δύο αυτοσυμπιεζόμενα κλειστά απορριμματοκιβώτια (containers).
Ο Δήμος Ξηρομέρου εδώ και λίγες ημέρες, είναι σε διαδικασία ώστε να ενεργοποιήσει στο άμεσο μέλλον το Σ.Μ.Α. Αστακού, με στόχο την μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Με το Σ.Μ.Α. Αστακού σε λειτουργία, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται σε ειδικό container με την βοήθεια ειδικού οχήματος (νταλίκας). Τα σκουπίδια θα έχουν υποστεί συμπίεση εντός του container μεταφοράς, με αποτέλεσμα αντί να έχουμε πολλά δρομολόγια των απορριμματοφόρων του Δήμου Ξηρομέρου προς τον ΧΥΤΑ, θα έχουμε απόρριψη των σκουπιδιών προσωρινά στο Σ.Μ.Α. Αστακού, συμπίεση τους εντός του container και μεταφορά με το ειδικό όχημα μεταφοράς (νταλίκα) όταν το container θα είναι πλήρες.
Κάποιοι που γνωρίζουν το αντικείμενο, μιλάνε για 1 δρομολόγιο της νταλίκας με το container, σε αντικατάσταση 4-5 δρομολογίων των απορριμματοφόρων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.