Δωρεά οργάνων... μια πράξη Ανθρωπισμού και Αγάπης. Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον Νίκο.


Γράφει ο Παντελής Χατζής.

Ονομάζομαι Χατζής Παντελής, είμαι 34 χρονών από Νάουσα Ημαθίας, ΑμεΑ εκ γενετής με κινητική αναπηρία. Περπατάω με μπαστούνια από μικρός. Είμαι νεφροπαθής από τα 14. Πρώτη αιμοκάθαρση έκανα στα 19, μέχρι τα 27 που έκανα μεταμόσχευση νεφρού. Το κράτησα 4.5 χρόνια και τώρα κάνω αιμοκάθαρση πάλι.
Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι ο ιδρυτής και διαχειριστής του blog nefropatheis.gr και της ομάδας στο Facebook «Νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι Ελλάδας» και διαχειριστής της ομάδας «Δωρεά οργάνων Δώρο ζωής» της φίλης μου Έλενας Καραμπή, η οποία είναι μεταμοσχευμένη νεφρού 28 χρόνια.
Το τελευταίο διάστημα αποφασίσαμε από κοινού οι δύο ομάδες να ξεκινήσουμε μια καμπάνια ενημέρωσης για την δωρεά οργάνων.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι αν όχι τελευταία, στις τελευταίες θέσεις όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά ολόκληρου του πλανήτη στο θέμα της δωρεάς οργάνων. Σαν ασθενείς λοιπόν, αλλά και σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να βοηθήσουμε ώστε αυτό να αλλάξει.
Προωθούμε μέσω των ομάδων μας και σε άλλες ιστοσελίδες, πραγματικές ιστορίες ασθενών που έχουν λάβει το πολύτιμο δώρο ζωής.
Η καμπάνια ενημέρωσης, έχει τίτλο «ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΎ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ». Σε αυτή την προσπάθεια, σας χρειαζόμαστε όλους!

Οι διαχειριστές των δύο ομάδων

«Νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι Ελλάδας»
«Δωρεά οργάνων Δώρο ζωής».

Δωρεά οργάνων...., πολλοί όταν ακούν για δωρεά αντιδρούν περίεργα, ίσως δεν γνωρίζουν την αξία, ίσως δεν έχουν ενημερωθεί. Καιρός να κάνουμε κάτι ο καθένας μας με το δικό του τρόπο με μια ανάρτηση, με μια εκδήλωση, με μια παρουσίαση κάνοντας λόγο για τη σημασία της δωρεάς οργάνων.
Ο καθένας θα αποφασίσει να γίνει δωρητής από μόνος του, κανείς δε θα του το επιβάλει. Ακούμε πολλά, σημασία έχει να το δούμε σαν πράξη αλτρουισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, ίσως εμείς κάποτε βρεθούμε στη λίστα αναμονής για ένα μόσχευμα.
Μια σωστή ενημέρωση μπορεί να σώσει μια ζωή... θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιον να ξαναγεννηθεί. Αυτό είναι Αγάπη, αυτό είναι δωρεά οργάνων...
Το κείμενο αυτό το αφιερώνουμε στον Νίκο από την Παναγούλα Αιτωλοακαρνανίας, που μπορεί να μην τα κατάφερε μετά τη μεταμόσχευση, όμως μας δίδαξε την υπομονή και την ελπίδα, ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί στη δωρεά οργάνων...
Σ' ευχαριστούμε Νίκο..., δε σε ξεχνάμε πότε... Είσαι ο φύλακας άγγελος όλων μας και ειδικά σε κάποια κοπέλα που σ' αγαπάει πολύ. Ξέρεις εσύ...

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.