Στην Εθνική Ομάδα Tae Kwon Do ITF ο συμπατριώτη μας Αντώνης Χριστονίκος και μεγάλες διακρίσεις για Ακαρνανικό και Νίκη Παλαίρου.


Γράφει ο κ. Σπύρος Καϋμενάκης
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής.

Αυτή τη φορά ο σταθμός μας ήταν η Κρήτη, το νησί με τη μεγάλη ιστορία, το νησί που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tae Kwon Do (I.T.F.) Ανδρών - Γυναικών - Εφήβων - Νεανίδων, έλαβε χώρα στο κλειστό στάδιο “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο.
Οι αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, μεγάλη η συμμετοχή, πήραν μέρος 650 αθλητές, καθώς οι αγώνες ήταν κριτήριο για την συγκρότηση της την Εθνικής Ομάδας που θα συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 19 - 26 Απριλίου 2020 στην Πράγα της Τσεχίας.
Η Νίκη Παλαίρου και ο Ακαρνανικός πάντα εκεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Με τέσσερις αθλητές συμμετείχαν οι σύλλογοι μας. Συγκεκριμένα ο Χριστονίκος Αντώνης, η Καϋμενάκη Νεφέλη, η Πανωραία Βελώνα και ο Γρηγοριάδης Ηλίας, έπαιξαν εξαιρετικούς αγώνες σ' ένα εξαιρετικό τουρνουά.
Δεύτερη θέση και Εθνική Ομάδα για τον Χριστονίκο Αντώνη, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία -75 εφήβων, όπου με δύο νικηφόρους αγώνες έφτασε στον τελικό, εξασφαλίζοντας αφενός τη συμμέτοχη του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα ταξιδέψει με την Εθνική Ομάδα στην Πράγα της Τσεχίας, να αγωνιστούν με το εθνόσημο στις 19 - 26 Απριλίου και αφετέρου τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις. Πολύ ισχυρά κίνητρα και τα δύο.
Για τον νεαρό αθλητή είναι η τέταρτη φορά που καταφέρνει κάτι ανάλογο, δείγμα της αξίας και της διάρκειας του. Έχω να του πω ότι «και στον αθλητισμό στο τέλος οι πράξεις δείχνουν ποιοι πραγματικά είμαστε…»
Επίσης μεγάλη διάκριση και Εθνική Ομάδα για τους Καϋμενάκη Νεφέλη και Γρηγοριάδη Ηλία, καθώς με βάση την βαθμολογία της ομοσπονδίας στα τρία κύπελλα που διοργανώθηκαν την χρονιά που πέρασε, κατατάχθηκαν στην πρώτη θέση της κατηγορίας τους και θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στην Σερβία να αγωνιστούν στο SERBIA OPEN ΤΑΕ KWON DO ITF.

Το μάθημα μας.
Μάθαμε ότι όλα μα όλα τα αποτελέσματα είναι συνάρτηση των προσπαθειών μας, ο παράγοντας τύχη είναι υπαρκτός μεν, αλλά όχι τόσο ικανός ώστε να ορίσει τη μοίρα μας…
Μάθαμε ότι κάποιες αποτυχίες είναι χρήσιμες προκειμένου να αποδεχτούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στις διορθωτικές αλλαγές, να πάμε στον επόμενο αγώνα, στην επομένη στιγμή…
Μάθαμε να μην απογοητευόμαστε από αυτά που δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε, αλλά να προσπαθούμε και τα καταφέραμε…
Μάθαμε να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που μας σέβονται και μπορούν να μας μάθουν ένα δυο πράγματα παραπάνω από όσα ήδη ξέρουμε…
Τι να πρωτοπώ για αυτά τα παιδιά... για το ήθος τους, για την αγάπη τους για αυτό που κάνουν, για τις θυσίες τους, για τον ιδρώτα, την επιμονή, και την υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, για την προετοιμασία τους όλο το καλοκαίρι, τους αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια, μόνο συγκίνηση και την υπερηφάνεια προκαλεί το παράδειγμα τους.
Εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι τους, καλή επιτυχία στο παγκόσμιο, υγεία και καλή δύναμη. Εγώ θα μια πάντα δίπλα τους, να τους καθοδηγώ και να τους καμαρώνω, για τα παιδιά που θα αγωνιστούν στο εξωτερικό ότι κι αν γίνει, αυτή είναι μια μοναδική στιγμή που όλοι οι αθλητές ονειρεύονται να τη ζήσουν. Εκπροσωπείς τον εαυτό σου, τον τόπο σου, το σύλλογο σου, τον δάσκαλο σου, την οικογένεια σου και τέλος εκπροσωπείς την ΕΛΛΑΔΑ…
Θέλω ακόμα να συγχαρώ την Αθλητική Ομοσπονδία Tae Kwon Do και τους διοργανωτές συλλόγους της Κρήτης, για την άρτια σε όλα διοργάνωση που ανέβασε τον πήχη περί διοργανώσεων των πρωταθλημάτων πολύ ψηλά.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Τα θερμά μας συγχαρητήρια και από πλευράς μας στους αθλητές, στον Αντώνη, στην Νεφέλη, στην Πανωραία και στον Ηλία για την νέα μεγάλη διάκριση, στους γονείς τους, στο προπονητή τους κ. Σπύρο Καϋμενάκη για το μεγάλο έργο που επιτελεί στην περιοχή πολλά χρόνια, βγάζοντας συνέχεια άριστους αθλητές και ανθρώπους και σε όλους όσους τους στηρίζουν.













2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας και ευχές για επιτυχίες και πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σε ολους.Καλη συνεχεια.Θοδ. Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.