Η εισήγηση - πολιτική δήλωση της παράταξης ''ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'', για τον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό του 2020.


Η Παράταξή μας Αναζωογόνηση Ξηρομέρου ψήφισε ομόφωνα ΟΧΙ στον Προϋπολογισμό της Διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις και κατατμήσεις.
Προς 
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου 
κύριο Ελευθέριο Κατσαούνη 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστώσεων του Προϋπολογισμού για προμήθειες υλικών, και παροχή υπηρεσιών ή παροχή εργασίας είναι κάτω των 20.000 ευρώ, πράγμα το οποίο αφήνει ξεκάθαρα να φανεί η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει την πολιτική των απευθείας αναθέσεων, με την προκάλυψη της κοινοποίησης για τις προμήθειες και τις εργασίες, στις οποίες να φαίνεται κάποια έκπτωση και να παρουσιάζεται ως προστάτης του δημοσίου χρήματος ή να αναφέρει συνεχώς, τι έκανε αντίστοιχα η προηγούμενη δημοτική αρχή, ξεχνώντας πως αυτή κρίθηκε.
Η Δημοπρασία είναι δημοπρασία και βλέπουμε πολλές φορές, να υπάρχουν με την Δημοπρασία και πολύ μεγάλες εκπτώσεις ακόμη και του 65% και οι απευθείας αναθέσεις είναι αυτό, το οποίο και η σημερινή αρχή προεκλογικά έψεγε και κατηγορούσε, ως εστία διαφθοράς, κλοπής και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.
Και επειδή δεν είδα ομαδοποιημένες τις 5 κατηγορίες, που είχα προτείνει, για να γινόντουσαν με δημοπρασία και κυρίως στην προμήθεια των υλικών για την ύδρευση θέλω να τονίσω, ότι παρακολουθούμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής μέσα από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  απευθείας αναθέσεις για προμήθεια των υλικών για την ύδρευση, στην οποία υπάγονται και οι δαπάνες για την προμήθεια των υποβρύχιων αντλιών (που άλλο ποσόν επίσης διατίθεται για την εργασία της τοποθέτησης των καινούργιων και εξαγωγής των χαλασμένων), που ξεπερνούν κατά πολύ τις 200.00 ευρώ, πράγμα που συνιστά όχι απλά αλόγιστη σπάταλη, αλλά κάτι πάρα πάνω από ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και ίσως κανονικό πάρτι, αδυνατώ να ψηφίσω τον Προϋπολογισμό.
Και συνεπώς καταψηφίζω τον Προϋπολογισμό ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ OIK. ΕΤΟΥΣ 2020.
Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού με τις δυνατότητες που δίνει πλέον ο διορθωτικός νόμος, θα είναι ευθύνη αποκλειστικά της νέας δημοτικής αρχής, η οποία καλείται να λειτουργήσει με διαφάνεια στην διαχείριση των πιστώσεων και γενικά του δημοσίου χρήματος, γιατί διαφορετικά θα είναι εκτεθειμένη στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, ακόμη και εκείνων οι οποίοι την είχαν ψηφίσει, στις εκλογές που έγιναν.

Αστακός 28/3/2020

Παναγιώτης Στάικος

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.