Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας σε φωτογραφία την δεκαετία του '60.


Ο Μύτικας της δεκαετίας του '60 σε μία πολύ ωραία φωτογραφία της εποχής, όπως μας την έστειλε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για αποστολή με e-mail παλιών φωτογραφιών του Μύτικα και ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.
Ο Μύτικας μίας άλλης εποχής, με τις υπέροχες παραλίες σε όλο το μήκος του οικισμού, με χοντρές άσπρες - κατάλευκες πέτρες (αγούλι), όπου το καλοκαίρι γέμιζαν με λουόμενους.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη, που εδώ και πολύ καιρό έχουμε σταματήσει να βάζουμε παλιές φωτογραφίες του Μύτικα. Απλά δεν έχουμε άλλες, μιας και τον περασμένο Οκτώβριο πάθαμε μια ζημιά στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας και κάποιες που μας είχαν δώσει και βρίσκονταν εκεί αποθηκευμένες, δεν μπορέσαμε να τις ανακτήσουμε.
Άρα όποιος αναγνώστης του Blog μας, έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες, μπορεί να τις στέλνει με e-mail και με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζει, ώστε να τις δημοσιεύσουμε.
Επίσης ενημερώνουμε ότι ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλη Πολύζο και πήραμε την άδεια να πάμε μία ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, με τον υπολογιστή μας και τον σαρωτή και να σαρώσουμε ψηφιακά όλες τις παλιές φωτογραφίες που υπάρχουν εκεί, ώστε να διασωθούν για πάντα και να μείνουν στο αρχείο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα.
Μόλις περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε, θα το υλοποιήσουμε.

5 σχόλια:

  1. Γιάννης Καρναβάς27 Μαρτίου 2020 στις 6:20 μ.μ.

    Προφανώς απο λάθος αναφέρει ότι είναι μέρος του κάτω Μύτικα....εδώ μέ φόντο το καραβόσκαρο του Καραφάνταλου και τον Αη Νκόλα είναι Ανω Μύτκας...εκεί που τώρα είναι το ...νεκρό λιμάνι...Ετσι τον έχω στη μνήμη μου ως το 66 ( αν θυμάμαι καλά )που άρχισε η κατασκευή του λιμανιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι κάτω Μύτικας εκεί που σήμερα είναι το λειτουργικό λιμάνι του Μύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ27 Μαρτίου 2020 στις 9:47 μ.μ.

    Ειναι στον κατω Μυτικα , απο την οικια αφων ΓΑΡΙΔΑ (ισογεια τοτε ) αριστερα πανω στη θαλασσα , μεχρι την 2οροφη οικοδομη των αφων ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΝΤΖΑΡΑ ,δεξια, πριν το ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΒΕΛΗ.
    Πισω διακρινεται ο Αγ. Νικολαος και στο βαθος, στο βουνο πισω η Αγ Ελεουσα. Μπροστα σαυτη την ακτη ειναι το βυθισμενο λιμανι.
    Σαυτη την παραλια ολος σχεδον ο Μυτικας , η νεολαια κυριως, καναμε μπανιο .Μια ομορφη νοσταλγικη εικονα που μας γυριζει στην παιδικη μας ηλικια , με ομορφα απλα σπιτια που στη θεση των περισσοτερων απαυτα εχουν ανεγερθει εκτρωματα , οπως αλλωστε και στην πανω (δυτικη ) πλευρα του Μυτικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Καρναβάς29 Μαρτίου 2020 στις 2:25 μ.μ.

    Απολογούμε....και ζητώ συγνώμη.... η θεση της Αγιά Λεούσας μόνο απο κει φαινετε πίσω απ τον Αη Νκόλα Είναι προφανές ότι ηταν άστοχο το βλέμμα μου αρχικά...Ηταν και τόσο λιγότερα τα σπίτια τότε..Δέν πρόσεξα ούτε την απουσία του Νάνου Καραβιά απ το φόντο...και πάλι ζητώ συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.