Σήμα κινδύνου. «ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ». Κέντρο Υγείας Μύτικα: Εδώ και τώρα ανοίξτε το νέο κτήριο.


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Αποτελεί ανεξήγητο φαινόμενο, αδιαφορία υψίστου βαθμού, το έτοιμο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα, στο οποίο από πέρυσι έπρεπε να είχε μεταεγκατασταθεί, το από το έτος 1958 υπάρχουν παλαιό προκατασκευασμένο, να μένει ΚΛΕΙΣΤΟ!!! Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται σύμπασα η ανθρωπότητα στον πλανήτη μας και στήνονται νοσοκομειακές μονάδες επάνω σε μεγάλα πλοία και σε υπαίθριους χώρους, εμείς κρατάμε κλειστό ένα σύγχρονο κτήριο, που θα μπορούσε να αποτελέσει μία υποδειγματική μονάδα της πρωτοβάθμιας υγείας, που τόσο ανάγκη την έχει η απομονωμένη περιοχή μας με τα απέναντί της δύο νησιά μας.
Το Κέντρο Υγείας Μύτικα το ίδρυσαν οι φίλοι μας οι Σουηδοί το 1958, επ’ ευκαιρία των σεισμών που είχαν γίνει στα Επτάνησα και είχαν πλήξει τα απέναντί μας νησιά Κάλαμο και Κάστο, αλλά και τον Μύτικα. Ήταν εξοπλισμένο και υπηρετούσαν σε αυτό, γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό. Υπηρετούσε και Μαία και γίνονταν σε αυτό 10 τοκετοί το μήνα, διέθετε κρεβάτια και νοσηλεύονταν σε αυτό ασθενείς. Το Κέντρο Υγείας Μύτικα είχε πρωτοπορία στην ευρύτερη περιοχή, ήταν μία μικρή νοσοκομειακή μονάδα, που λειτουργούσε σαν αγροτικό ιατρείο.
Επί υπουργίας του αγαπητού συμπατριώτη μου Θεσπρωτού κυρίου Αλέκου Παπαδόπουλου, αναβαθμίστηκε σε Κέντρο Υγείας, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με προβλεπόμενες και νομοθετημένες 24 θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μεταξύ των οποίων και 6 θέσεις οδηγού ασθενοφόρου.
Επί υπουργίας του αγαπητού Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή κυρίου Μάριου Σαλμά, ανεγέρθηκε το νέο αυτό σύγχρονο κτήριο, ώστε να μετεγκατασταθεί το παλαιό προκατασκευασμένο. 
Παρ’ όλο που δύο φορές, ο αείμνηστος αγαπητός και σεβαστός φίλος Νικόλαος Χιονής, μεγαλοεπιχειρηματίας και η οικογένειά του, δώρισαν δύο φορές ασθενοφόρο αυτοκίνητο για να σώζουν ζωές (και έσωσαν), από καιρό τώρα δεν είχαμε οδηγό ασθενοφόρου!!! Αυτά για πλήρη ενημέρωση των νέων αναδειχθέντων αρμοδίων, τους οποίους καλεί ο λαός μας να «ΑΡΟΥΝ ΠΥΛΑΣ».

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΝ
ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ 

1. Στο νέο Δήμαρχο Ιατρό κυρίο Τριανταφυλλάκη, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τον επίσης Ιατρό συνάδελφό του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μύτικα κύριο Χρόνη και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό, να κινηθούν άμεσα και τόσο με υπομνήματα έγγραφα, όσο και με προσωπικές παρεμβάσεις στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, να κινήσουν τη διαδικασία της μετεγκατάστασης και της προμήθειας βιοϊατρικού εξοπλισμού. Τώρα που διατίθενται οικονομικές ενισχύσεις και διορίζονται γιατροί νοσηλευτές κλπ προσωπικό. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ… ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ… Η ενημέρωση της Κεντρικής Διοίκησης ξεκινάει από ΕΣΑΣ… 
2. Στον αγαπητό συμπατριώτη μου Ηπειρώτη, αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλο, στον οποίο αφού τον συγχάρηκα, του ανέφερα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μύτικα και ζήτησα τη συμπαράσταση του και την βοήθειά του. Μου τόνισε ότι θα επισκεφθεί τον Μύτικα. Του ανέφερα ότι και ο αείμνηστος θείος του Λεωνίδας Νικόπουλος, σαν διοικητής της Χωροφυλακής Βόνιτσας, στην οποία υπάγονταν και τα απέναντι νησιά μας, είχε επισκεφθεί την περιοχή. Για την όλη δράση του και την γνωριμία του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον οποίο συνόδευε από το αεροδρόμιο του Ακτίου μέχρι τον Σκορπιό, είχε εκδώσει βιβλίο, το οποίο και μου είχε αφιερώσει.
3. Στον αγαπητό Αιτωλοακαρνανία βουλευτή κύριο Μάριο Σαλμά, που επί υπουργίας του ανεγέρθηκε το νέο κτήριο. Ο κύριος Νικόπουλος μου τόνισε ότι θα συναντηθεί μαζί του.
4. Στον βουλευτή Λευκάδας κύριο Καββαδά, έχει καθήκον και χρέος να περιφρουρήσει την υγεία των κατοίκων των νησιών Καλάμου και Καστού, εκλογικής τους περιφέρειας. Ελπίζουμε στη δραστηριότητα του. Το κυριότερο επιχείρημα αποτελεί η ιδιαιτερότητα της προστασίας δύο νησιών που τα χωρίζει η θάλασσα και το Κέντρο Υγείας Μύτικα στο οποίο και υπάγονται, είναι το πλησιέστερο προς αυτά και μπορεί να σώσει ζωές, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.
5. Στον Αγρινιώτη Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κύριο Νεκτάριο Φαρμάκη και 
6. Στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας. 
Το άρθρο μου αυτό έχει σκοπό να ενημερώσει τους αρμόδιους. Ας μην μακρηγορούμε, είναι ώρα για έργα. 
Φύλακες ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ…. 
Οι καιροί ου μενετοί 
«ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ»…. 
Ανοίξτε το νέο κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...

Μύτικας Αιτ/νίας 24-3-2020
Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου (FNSI)

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς το Κέντρο Υγείας Μύτικα έχει παραληφθεί (χωρίς να είναι λειτουργικό ).
    Λείπουν βασικές υποδομές(ενδεικτικά αναφέρω Ηλεκτρογεννήτρια και στεγανός βόθρος -σημειωτέον η πρόβλεψη για την χωροθέτηση του βόθρου είναι στο κέντρο του κτηρίου ,στο αίθριο ! Προφανώς θα γίνει με ελικόπτερα ) Παράλληλα ,υπάρχουν αστοχίες στο κτήριο και δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον περιβάλλοντα χώρο και την πρόσβαση στο χώρο.
    Ήδη ,έχουν γίνει επαφές και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ (το περίεργο είναι ότι η ΥΠΕ δεν εχει παραλάβει το κτήριο ) και το αρμόδιο Υπουργείο .
    Το εκτιμώμενο κόστος για την στοιχειώδη λειτουργία του είναι σχετικά μεγάλο (αν και η πραγματική κοινωνική αξία που θα επιτελέσει δεν λογίζεται σε ευρώ ).
    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Λ Ιωάννης
    Δήμαρχος Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.