Στις 4 Μαΐου θα βγει η προκήρυξη για τα οκτάμηνα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

Ο πίνακας των ζητούμενων ειδικοτήτων των 60 εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση του Δήμου Ξηρομέρου.
Σύμφωνα με σημερινές αποκλειστικές πληροφορίες του site https://www.aftodioikisi.gr, η σχετική προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία στους Δήμους (οκτάμηνα), θα βγει στον «αέρα» αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, με πιο πιθανές ημερομηνίες τη Δευτέρα 4 την Τρίτη 5 Μαΐου.
Την εκκίνηση του συγκεκριμένου προγράμματος την αναμένει και ο Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα επάρκειας προσωπικού σε υπηρεσίες που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, όπως η καθαριότητα, το οποίο προσπαθεί να το λύσει αυτή την εποχή με τετράμηνα και δίμηνα και με απλά μεροκάματα που δίνουν οι Πρόεδροι των χωριών, μέχρι να έρθουν αυτοί οι εργαζόμενοι.
Προσωπική μας γνώμη είναι, ότι για να υπάρξει καλύτερη απόδοση, όσον αφορά τους εργαζόμενους των οκταμήνων στον τομέα της καθαριότητας στα χωριά μας, θα πρέπει σε αυτό το κομμάτι να εμπλακούν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. και της Δ.Κ., χρεώνοντας τους ονομαστικά συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι θα δουλεύουν καθημερινά στα χωριά και οι Πρόεδροι θα λογοδοτούν κατευθείαν στους κατοίκους για το έργο τους. Αν γίνει αυτό, θα αλλάξει η εικόνα στα χωριά, μιας και θα έχουν κάθε μέρα κάποιον να καθαρίζει, κάτι που ποτέ δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα στην καθαριότητα.
Μία άλλη λύση θα ήταν να φτιαχτούν 3 ομάδες ανά Δημοτική Ενότητα, όπου με εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα δουλεύουν υπό της οδηγίες των Προέδρων στους οικισμούς, στις εργασίες που κάθε φορά θα τους ανατίθενται.
Εμείς θεωρούμε την πρώτη λύση καλύτερη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.