Το περιφερειακό νοσοκομείο «που... τα 'σπασε» με τα πρώτα κρούσματα.



Συγκέντρωσε -μαζί με τοπικούς φορείς- χορηγίες ύψους 500.000 ευρώ και εξόπλισε σε χρόνο ρεκόρ μια ειδική κλινική Covid-19 με εννέα αίθουσες αρνητικής πίεσης και δεκαπέντε κρεβάτια.

Η συγκεκριμένη δομή υγείας δημιούργησε και εξόπλισε σε χρόνο ρεκόρ μια ειδική κλινική Covid-19 με… εννέα αίθουσες αρνητικής πίεσης και δεκαπέντε κρεβάτια με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας! Επίσης προχώρησε σε εξοπλισμό πρόσθετης πτέρυγας ΜΕΘ με πέντε ειδικά κρεβάτια δεσμεύοντας παράλληλα τους χώρους δύο μεγάλων κλινικών για να γίνουν, αν χρειαστεί, πτέρυγες Covid-19 με… 72 κρεβάτια και με προοπτική αναβάθμισής τους σε ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).
«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του υπουργείου Yγείας αλλά και της κοινής γνώμης στη Θράκη, καθώς δεν περίμεναν από ένα περιφερειακό νοσοκομείο να αντιδράσει τόσο άμεσα στην πανδημία», μας είπε κυβερνητικό στέλεχος.
Πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκεται η διοικήτρια Έλενα Ραφαέλα η οποία κινητοποίησε -μαζί με τους τοπικούς φορείς- τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής συγκεντρώνοντας χορηγίες ύψους… 500.000 ευρώ. Παράλληλα, ενίσχυσε το τμήμα ραφείου του νοσοκομείου με συνεργασία εταιρείας εξειδικευμένης σε υγειονομικά υλικά καθώς και με εθελοντές για την κατασκευή ή καλύτερα ιδιοκατασκευή Μέσων Ατομικής Προστασίας (σκάφανδρα, ποδονάρια). Ταυτόχρονα μαζί με τον όμιλο Πλαστικά Θράκης ΑΕ «εγκαινίασε» νέα γραμμή παραγωγής υγειονομικού υλικού (ασπίδες προσώπου κλπ) παρέχοντας όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την κατασκευή τους!
Όπως σημειώνει η ίδια «εκπαιδεύονται όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά και των κέντρων υγείας του νομού με ταχύρρυθμα σεμινάρια ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες στην αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19 και να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες». Το ΓΝ Ξάνθης έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και δομή ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών ή λειτουργών της υγείας που βρίσκονται θετικοί στον Covid-19! Τελευταία πρωτοβουλία είναι η ευαισθητοποίηση και η έμμεση ενημέρωση των παιδιών του νομού, με διαγωνισμό ζωγραφικής για το πώς βλέπουν τον κορωνοιό και την αντιμετώπιση του. Τα έργα θα κρεμαστούν στις κλινικές Covid-19 για να βάλουν "χρώμα και χαμόγελα" στις συνθήκες νοσηλείας. 

Μελ. Καρ.

10 σχόλια:

  1. Όλο για ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη, μιλάγαμε και στην πορεία χάθηκε ο προσανατολισμός μας.
    Η υγεία είναι υπεράνω όλων των θεωριών, των ιδεολογιών, των αμπελοφιλοσοφιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία με νέα κέντρα υγείας ανα περιοχή σε πόλεις και κωμοπόλεις, αποφορτίζονται και κεντρικά νοσικομεία απο την υψηλή επισκεψιμότητα για απλά θέματα υγείας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης σε ενδεχόμενα επείγοντα ιατρικά περιστατικά
    εάν υπαρχουν κεντρα υγείας ανα περιοχή σε πόλεις και κωμοπόλεις
    ο επισκέπτης-ασθενής κερδίζει πολύτιμο ιατρικό χρόνο
    για τις πρώτες ιατρικές βοήθειες,
    στην αντιμετώπιση ενός κατ' επείγοντος περιστατικού υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ξερουν αυτά οι πολιτικοί μας ταγοί.
    αλλά το θέμα είναι η λεγόμενη Χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία. Ας ξαναρχισουμε την κουβέντα για την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του ΕΣΥ, ΤΟΜΥ και όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Το παραπάνω άρθρο κατ αρχάς δείχνει τι σημαίνει πίστη σε μια ιδέα. Αυτή της σπουδαιότητας της υγείας. Και πως μπορούν να την διασφαλίζουν, υπερασπιζουν και προστατεύουν ικανοί άνθρωποι και άξιες κοινωνίες. Εμείς μπορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν δεχθούμε αυτό που μας λένε :
    " Ότι η Δημοκρατία πηγάζει απο το λαό
    και είναι η Δημοκρατία για το λαό"

    Βεβαίως και μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν Όχι. δέν μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην τα περιπλεκεις τα λόγια πατριώτη. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι χωρίς ηγέτες ικανούς, δραστήριους, τίμιους και με αποδοχή από την κοινωνία δεν τραβάει τίποτα στην ανηφόρα. Ούτε η ζωή. Και στα τοπια μας ας μην αρχίσουμε να λέμε. Τα περί δημοκρατίας ούτε στα νηπιαγωγεία δεν περνάνε πλέον. Πως το λέει ο ποιητής; Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είτε με τα λόγια μας περιπλέκονται
    και είτε με τα λόγια μας δέν περιπλέκονται τα πράγματα,
    ο πολιτικός χρόνος μας διαψεύδει ή δέν μας διαψεύδει τα λόγια μας.
    Οπότε ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.