Ο τοπικός Δον Κιχωτισμός.



Οι ανεμόμυλοι, τα όρη τ’ άγρια βουνά και ΜΜΕρικές εμμονές. Στην αυτοκρατορία της ανοησίας θριαμβεύει η προπαγάνδα.

Στο πρώτο μυθιστόρημα που εκτυπώθηκε (εκδόθηκε σε δυο μέρη, το 1605 και το 1615), ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα έβαλε τον Δον Κιχώτη να κυνηγάει τις ανεμογεννήτριες της εποχής, τους ανεμόμυλους.
Πρόκειται για ένα από τα πιο εμπνευσμένα έργα της νεότερης δυτικής λογοτεχνίας, απολύτως επίκαιρo και διδακτικότατο! Άλλωστε, δεν λείπουν στις μέρες μας εκείνοι που νομίζουν πως είναι ιππότες, φοράνε την πανοπλία τους και ορμάνε στους σύγχρονους ανεμόμυλους… Και μαζί τους οι έτεροι αλλοπαρμένοι, σε ρόλο Σάντσο Πάντσα, ενίοτε και της γλυκιάς Δουλτσινέας, από κοντά κι αυτοί να κάνουν ότι μπορούν οι έρμοι, να βγάλουν τ’ απωθημένα τους!
Και αφού, με τη γνωστή αντικειμενικότητα και εγκυρότητα που τους διακρίνει μας ενημερώσουν για το ποια σπαλομπριζόλα μπορούμε να φάμε σήμερα, μας δίνουν τα φώτα τους και για τα όσα εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, αφού, εκτός από κοινοί θνητοί είμαστε και ανόητοι, ανίκανοι να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε οτιδήποτε.
Με σοβαρότητα πάντα και με αξιοπιστία, σερβίρουν όποια σαχλαμάρα φτάσει στο γραφείο τους, ακόμη κι αν είναι μιας κάποιας «αόρατης» οργάνωσης, που, ναι μεν είναι φανερό πλέον ποια συμφέροντα υπηρετεί, ουδείς, όμως, γνωρίζει αν έχει νομική υπόσταση, που εδρεύει, ποια και πόσα είναι τα μέλη της, ποιος την εκπροσωπεί, από ποιους διοικείται κτλ. Ήρθε, όμως, άρα είμαστε τύποις καλυμμένοι: «οι άλλοι τα λένε…, όχι εμείς!»
Βέβαια, τις ανακοινώσεις της Ένωσης, δεν τις παίρνουν, δεν τις βλέπουν, δεν τις αξιολογούν. Όπως δε αξιολογούν τόσα και τόσα. Και αυτήν ακόμη την επένδυση, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία, που αφορά χιλιάδες πολίτες, που αφορά στην ίδια την οικονομία του τόπου, την κοινωνία, που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στον μετριασμό των επιπτώσεων απ’ τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής.
Ναι, χαμπάρι δεν πήραν οι «Δον Κιχώτες» και οι «Σάντσο Πάντσες» απ’ το ποια συζήτηση γίνεται σε όλη τη χώρα, στην ευρώπη και στον πλανήτη για την ανάγκη της στροφής στις ΑΠΕ, τίποτα δεν άκουσαν απ’ τα όσα η Green Peace ήρθε (για πρώτη φορά στην Αιτωλοακαρνανία) και είπε, κανέναν δεν συνάντησαν απ΄ τους 1.748 που μετέχουν στην επένδυση ή από τις οικογένειές τους, προφανώς και ο νομός τα έχει λυμένα τα προβλήματά του, κυρίως τα οικονομικά, άρα, ούτε θέσεις εργασίας βλέπουμε ούτε τα 220 εκατ. ευρώ της επένδυσης ούτε και τα 45 εκατ. που θα είναι το ετήσιο όφελος, όχι για κάποιον ξένο μεγαλοεπενδυτή, αλλά για αυτές τις οικογένειες, για την Αιτωλοακαρνανία. Ποιος ασχολείται με τέτοια μικροπράγματα…;!
Η «αλήθεια» των κουκουλοφόρων μας ενδιαφέρει. Και η σπαλομπριζόλα, που λέγαμε πριν… Θεωρούν, αλήθεια, ότι αυτά δεν τα βλέπει, δεν τα καταλαβαίνει ο κόσμος; Πόσο θα σκάψουν ακόμη στο βούρκο της λάσπης τους, για να …κάνουν τι; Να πολεμήσουν, να μειώσουν την Ένωση; Τόσο ανόητοι πια; Όλοι κρινόμαστε. Και ο καθ΄ ένας, …είναι αυτός που είναι. Γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Εμείς, δουλεύουμε για την Αιτωλοακαρνανία. Κάποιοι, δουλεύουν την Αιτωλοακαρνανία.
Όσοι λοιπόν θέλουν να ενημερωθούν για το τι είναι και τι κάνουν οι ανεμογεννήτριες, τους παραπέμπουμε στην Έκθεση της WWF Ελλάς, που έχουμε παλιότερα αναλυτικά παρουσιάσει. Δείτε ΕΔΩ.
Επίσης, μπορούν να ακούσουν ξανά (επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως) την συγκλονιστική και απολύτως αποκαλυπτική εισήγηση του εκπροσώπου της Green Peace στην τελευταία ημερίδα στα Παπαστράτειο Μέγαρο, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του εκπροσώπου του πρωθυπουργού και τοπικών φορέων (για την οποία ημερίδα και τα όσα ειπώθηκαν επίσης κάποιοι σοβαροί και αντικειμενικοί «διαμορφωτές κοινής γνώμης» δεν πήραν χαμπάρι). Δείτε τη σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ και το βίντεο όλης της εκδήλωσης ΕΔΩ.
Υπενθυμίζουμε, ακόμη, ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης (δείτε ΕΔΩ) και η χώρα μας έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (δείτε ΕΔΩ), το οποίο προβλέπει μερίδιο συμμετοχής από τις ΑΠΕ στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας κατ’ ελάχιστον στο 35%, στόχο που υπηρετούν τα έργα της Ένωσης.
Τέλος, σε ότι αφορά τις τοπικές κοινωνίες, τις τοπικές Κοινότητες και τις όποιες αποφάσεις των ΟΤΑ, στην Ένωση Αγρινίου ακούμε με σεβασμό κάθε άποψη, δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί επί πραγματικών δεδομένων, ενημερώνουμε πως σε ότι αφορά τα ενεργειακά μας έργα έχουμε με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθήσει το γράμμα του νόμου και όλες τις διαδικασίες που ορίζει το κράτος. Και θα επαναλάβουμε, μόνο, ότι το κράτος έχει ορίσει αρχές και υπηρεσίες να αποφασίσουν, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι Κοινότητες, σαφώς όχι κάποιες άγνωστες «οργανώσεις» και σίγουρα όχι οι κουκουλοφόροι, που απλά θέλουν να κάνουν σαματά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.