Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης».


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας – κάλεσμα του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Ξηρομέρου για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο σύλλογος δήλωσε συμμετοχή στη διαβούλευση και έχει επιλέξει το πρόγραμμα 1, που έχει να κάνει με την αγροτοδιατροφή και τις συνήθειες της περιοχής μας.
Αφού υπάρξει η σχετική χρηματοδότηση (ενίσχυση) από το πρόγραμμα του δήμου ,θα συμμετέχει με δράσεις που θα καθοριστούν μέσα από συζητήσεις και προτάσεις των μελών του. 
Θα συμμετέχει για την ανάδειξη και διαφύλαξη των παραδόσεων (όπως παραδοσιακά τρόφιμα, μέθοδοι και τεχνικές παρασκευής τους).
Στη σκέψη και στο πρόγραμμα του Δ.Σ. του συλλόγου είναι συνεργασίες με άλλες τοπικές κοινωνίες διπλανών ή/και πιο μακρινών Δήμων για ανταλλαγή εμπειριών στις διατροφικές συνήθειες κάθε τόπου.
Κατά τη γνώμη μας τέτοιες δράσεις που έχουν στόχο το κοινωνικό σύνολο, αναδεικνύουν πρόοδο και πολιτισμό για τον τόπο μας. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε με διαφάνεια και ισοτιμία.

Το Δ.Σ.

Κυριαζής Νικόλας Πρόεδρος
Κομπλίτσης Απόστολος Αντιπρόεδρος
Σταμουλακάτου Ντίνα Γενική γραμματέας
Μπιτσώρης Σάββας Ταμίας
Στέρπη Ερασμία Ειδική γραμματέας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.