Ενημέρωση σχετικά με την ύδρευση του Αστακού.


Αστακός 15.5.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Τις τελευταίες ημέρες στον Αστακό αντιμετωπίσαμε έντονο πρόβλημα με την ύδρευση του οικισμού. Ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις χαμηλή στάθμη του νερού στην πηγή «Λάμπρα» και από πολλαπλές βλάβες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό δίκτυο. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις, ότι λόγω της φετινής ανομβρίας, με τις πολύ περιορισμένες βροχοπτώσεις που είχαμε στην διάρκεια του χειμώνα, δεν εμπλουτίστηκε ο υδροφόρος ορίζοντας και το φαινόμενο λειψυδρίας θα παρουσιαστεί σε δραματική κλίμακα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η δημοτική αρχή και ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με ειδικούς για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αυτή τη στιγμή η πόλη του Αστακού υδροδοτείται κανονικά ανά διαστήματα, όμως παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις το φαινόμενο, κάποιες κατοικίες που είναι ψηλά στον οικισμό να μην υδροδοτούνται.
Για να αυξηθούν τα αποθέματα στη δεξαμενή κατά καιρούς, στοχευμένα επιλέγεται να διακόπτεται η υδροδότηση βραδινές ώρες, ώστε να υπάρχει επάρκεια την επόμενη μέρα που λειτουργεί η πόλη μας.
Παρακαλούμε τους πολίτες για την κατανόηση του προβλήματος, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το κοινωνικό αγαθό του νερού.
Όλοι μας πρέπει να κάνουμε λελογισμένη κατανάλωση και όχι σπατάλες. Η διοίκηση προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα της πτώσης της στάθμης της πηγής, είτε με εμπλουτισμό των πηγών ή με εναλλακτική πηγή υδροδότησης. Όμως όλες αυτές οι λύσεις απαιτούν χρόνο.
Για τις βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης, με δεδομένη την πολύ άσχημη κατάσταση του δικτύου, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να παρεμβαίνουμε άμεσα.
Το ξέρουμε ότι οι δημότες μας έχουν ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια με το θέμα της ύδρευσης, γεγονός που κάνει την ευθύνη μας ακόμη μεγαλύτερη.
Στοχευμένα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες.
Σε αυτή την κρίσιμη μάχη της καθημερινότητας, οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί στο πιο δύσκολο θέμα που έχουμε να διαχειριστούμε, αυτό της ύδρευσης της πόλης του Αστακού.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

3 σχόλια:

  1. Η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη διότι αποκρύπτει μια αλήθεια. Αν κοπούν οι παροχές από τις πηγές μέχρι τον Αστακο το νερό θα φτάσει. Όμως υπάρχει η πολιτική βούληση και η θέληση να γίνει κάτι τέτοιο;; Αγαπητέ Βασίλη στήριξα τον συνδυασμό για να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος και τα συμφέροντα μικρά και μεγάλα, παρά μόνο των δημοτών..ελπιζω να μην απογοητεύτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα και άν εξασφαλιστεί έγκαιρα η χρηματοδότηση απο τους αρμόδιους φορείς της πολιτεϊας,
    για την δημοπράτηση και την κατασκευή ενος τέτοιου τεχνικού εργου, απαιτείται διάστημα ένα με δυο χρόνια για την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσής.
    Μήπως η κατασκευή μιας νέας εφεδρικής δεξαμενής μπορεί να εξασφαλίζει επάρκεια νερού, έστω και για ένα επιπλέον 24ωρο και μεχρι να αποκαθίσταται οι τυχόν βλάβες του εξωτερικου δικτύου ύδρευσης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλη
    25χ20χ2 =1.000 κυβικά νερό επιπλέον να υπάρχει
    και μεχρι να επισκευαζεται μια βλαβη στο εξωτερικο δικτυο.

    νέα δεξαμενή επι του εδάφους.
    Επσης Βασίλη ,
    κα το νεο εξωτερικό διξτυο να κατασκευασθει,
    η νεα δεξαμενη πάντα θα χρειαζεται.

    Καλημέρα ! Σπúρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.