Τηλεδιασκέψεις ΟΤΑ: ΚΥΑ για ηλεκτρονική καταγραφή των Συνεδριάσεων.


Πηγή: https://www.airetos.gr

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Όπως φαίνεται οι τηλεδιασκέψεις των συλλογικών οργάνων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού θα συνεχιστούν, με ευθύνη των αιρετών να προσαρμοστούν σε αυτή την νέα κατάσταση, ώστε τα συλλογικά όργανα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και δημοκρατικά, προς επίλυση των θεμάτων των πολιτών.
Προσωπική μας γνώμη είναι, ότι σίγουρα η τηλεδιάσκεψη δεν είναι το ίδιο με τις συνεδριάσεις με φυσική παρουσία, όμως δεν απέχει και πολύ όπως κάποιοι κακώς θεωρούν. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις διευκολύνει αιρετούς που κατοικούν πολλά χιλιόμετρα μακριά, να έχουν παρουσία στα συλλογικά όργανα, παρά να καταγράφουν συνεχόμενες απουσίες, μη επιτελώντας το καθήκον για το οποίο ζήτησαν την ψήφο των πολιτών και εκλέχτηκαν.

-------------------------

Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Κ. Πιερρακάκη, Π. Θεοδωρικάκου και Θ. Σκυλακάκη, που αφορά τις τηλεδιασκέψεις συλλογικών οργάνων, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1704/6.5.2020).
Με αυτήν τροποποιείται η ισχύουσα ΚΥΑ, η οποία είχε δημοσιευθεί την 13η Μαρτίου (θυμηθείτε εδώ).
Η νέα Απόφαση εκδόθηκε, όπως αναφέρει στα σημεία 6 και 7, λαμβάνοντας υπόψη:
- “Την ανάγκη κάλυψης των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, των Συμβουλίων των Κοινοτήτων και των Περιφερειακών Συμβουλίων, τα πρακτικά τωνοποίων καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο» ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 97 παρ. 1 και 2 του ν.3463/2006 και στο άρθρο 170 παρ. 1 και 2 του ν.3852/2010.
- Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, προς τον σκοπό της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, των Συμβουλίων των Κοινοτήτων και των Περιφερειακών Συμβουλίων, και άλλων συλλογικών οργάνων, χωρίς την φυσική παρουσία των μελών τους. ”
Ειδικότερα, οι Υπουργοί πρόσθεσαν νέα παράγραφο 10 στο άρθρο 3 που ορίζει τα κάτωθι:
“10. Στις συνεδριάσεις που διενεργούνται με χρήση της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr, δύναται να γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή αυτών, με αποκλειστική ευθύνη των Φορέωντου Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που χρησιμοποιούν την υπηρεσία e:Presence.gov.gr.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και για τη διευκόλυνση της τήρησης και επεξεργασίας των πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων. ”
Το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.