Η δική μας θαρρετή, επώνυμη και διαχρονική μας γνώμη για τις προμήθειες καυσίμων.


Πήραμε σήμερα κάποια ανώνυμα σχόλια, που μας ζητάνε να διατυπώσουμε την δημόσια γνώμη μας για την προμήθεια καυσίμων κόστους 398.110,53 € με ΦΠΑ.
Εμείς την γνώμη μας για τις προμήθειες καυσίμων, την είπαμε δημόσια με όνομα και επώνυμο στις 9 Νοεμβρίου 2015, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γιατί γνωρίζουμε ότι ο Δήμος θέλει καύσιμα για να λειτουργήσει και από τότε δεν ασχοληθήκαμε ΠΟΤΕ με τις προμήθειες καυσίμων της τέως δημοτικής αρχής.
Και τότε παίρναμε ανώνυμα σχόλια για τον τότε προμηθευτή και για την στενή συγγενική του σχέση με τον τότε Αντιδήμαρχο, τα οποία δεν δημοσιεύσαμε ποτέ και όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όπου κάποιοι αγενείς σχεδόν μας έβριζαν ανώνυμα ότι συγκαλύπτουμε τάχατες κάποιο μεγάλο σκάνδαλο, γράψαμε το παρακάτω επώνυμο κείμενο μας, απαντώντας σε υβριστικό ανώνυμο σχόλιο, που εννοείται ότι δεν δημοσιεύσαμε.
Επαναλαμβάνουμε ότι με τις προμήθειες καυσίμων δεν ασχοληθήκαμε ΠΟΤΕ σε όλη την θητεία της διοίκησης του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, επειδή για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε διαμορφωμένη προσωπική άποψη και δεν αφήσαμε ποτέ την ουσία για τις πρόσκαιρες και εύκολες εντυπώσεις, για να σπεκουλάρουμε και να λαϊκίσουμε.
Να τι γράψαμε τότε και αυτό πιστεύουμε και σήμερα:

«Φίλε αναγνώστη που βιάστηκες να σχολιάσεις ανώνυμα χωρίς να γνωρίζεις το θέμα. Η προμήθεια καυσίμων σε Δήμους είναι κάτι που αποφεύγουν οι προμηθευτές και αυτό γιατί δεν πληρώνονται έγκαιρα και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα μιας και τα περισσότερα χρήματα είναι φόροι για το κράτος, που ο προμηθευτής τα αποδίδει αμέσως.
Άρα καλώς πήρε την προμήθεια ο συγκεκριμένος και ευτυχώς που βρέθηκε και αυτός για να πάρουν πετρέλαιο τα σχολεία μας να ζεσταθούν τα παιδιά μας.
Εμείς όπως όλοι γνωρίζετε, δεν διστάζουμε να ασκήσουμε σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή, αλλά να λαϊκίσουμε και να κάνουμε το άσπρο μαύρο μόνο και μόνο για να είμαστε εναντίον δεν θα το κάνουμε.
Φιλικά και μάθε να γνωρίζεις τα θέματα καλύτερα πριν σχολιάσεις.»

Το link του συγκεκριμένου επώνυμου σχολίου μας υπέρ του τότε προμηθευτή καυσίμων του Δήμου Ξηρομέρου, μπορείτε να το δείτε εδώ και ποτέ δεν ασχοληθήκαμε μετέπειτα με το θέμα.
Για εμάς, καλώς υπήρχε αυτός ο άνθρωπος που προμήθευε καύσιμα τον Δήμο επί της προηγούμενης διοίκησης και τα άλλα περί συγγενειών και λοιπά δεν μας ενδιέφεραν διόλου.

Για την συγκεκριμένη πρόσφατη προμήθεια καυσίμων του Δήμου Ξηρομέρου, θέλουμε να αναφέρουμε και κάποια πράγματα που τεχνηέντως και επιμελώς αποκρύπτονται.
1. Αποκρύπτεται το γεγονός ότι έγινε διαγωνισμός και όχι απ' ευθείας ανάθεση, ο οποίος κηρύχτηκε άγονος.
2. Αποκρύπτεται ότι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο όταν ο διαγωνισμός βγαίνει άγονος, είναι συγκεκριμένη (διαπραγμάτευση) με όσους προσέλθουν.
3. Αποκρύπτεται ότι γι αυτή την διαδικασία έχει δοθεί άδεια από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ).
4. Αποκρύπτεται ότι ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
5. Αποκρύπτεται ότι η απόφαση αφορά καύσιμα για 2 χρόνια.
6. Αποκρύπτεται ότι η έκπτωση είναι η ίδια με την προηγούμενη σύμβαση.
7. Αποκρύπτεται ότι δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος στον διαγωνισμό.

Αυτά επώνυμα, θαρρετά και καθαρά...

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.