Τοπικά χρονίζοντα προβλήματα! Επιζητούν επίλυση! Συναντήσεις χρήσιμες και ελπιδοφόρες!


ΤΟΠΙΚΑ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΗ!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ!

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Μετά τον τρίμηνο κατ' οίκον περιορισμό που μας υποχρέωσε ο επάρατος και αόρατος κορονοϊός, το προχθεσινό εορταστικό τριήμερο, που ήρθησαν οι περιορισμοί, είχαμε την ευχάριστη ευκαιρία να έχουμε χρήσιμες και επωφελείς συναντήσεις με διάφορους ιθύνοντες της δημόσιας ζωής.
Έτσι κατόπιν πρότασης του αγαπητού συμπατριώτη Μυτικιώτη Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, κ. Νίκου Αθανασίου Παπαναστάση, έγινε μία συνάντηση στον Μύτικα μαζί του, στην οποία παραβρέθηκαμε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης και εγώ ο υπογραφών.
Ο κ. Παπαναστάσης μου ζήτησε να τον ενημερώσω με έγγραφα στοιχεία για το Κέντρο Υγείας Μύτικα και την μετεγκατάσταση από το παλαιό προκατασκευασμένο στο νέοανεργεθέν  σύγχρονο κτήριο.
Παρόντος και του κ. Δημάρχου, έκανα μία πλήρη ενημέρωση και υπέβαλα στον κ. Βουλευτή τα δημοσιευθέντα στο διαδίκτυο δημοσιεύματα μου, τα οποία μπορεί να καταθέσει στην ΕΡΩΤΗΣΗ ή και ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ που θα κάνει στη Βουλή, που θα απευθύνονται στον Υπουργό Υγείας.
Ο κ. Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και συνεχίζει να δραστηριοποιείται για την επίλυση του προβλήματος, συνεργαζόμενος με την 6η ΥΠΕ, τον Βουλευτή Λευκάδος κ. Καββαδά και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό, με τον οποίο μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας, επειδή το Κέντρο Υγείας Μύτικα εξυπηρετεί και τα νησιά Κάλαμο και Κάστο που ανήκουν στο Δήμο Λευκάδας.
Δρατόμενος της ευκαιρίας της επωφελούς αυτής συνάντησης μας, υπενθύμισα και έθιξα στον κ. Δήμαρχο τα εξής προβλήματα:
1. Το πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού. Είναι φλέγον και επείγον πρόβλημα. Οι μελέτες έχουν γίνει και έχουν κατατεθεί αρμόδια επί Δημάρχου κ. Τριποτσέρη.
2. Το πρόβλημα της εφαρμογής και επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Μύτικα. Αποτελεί ντροπή να καθυστερεί η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, το οποίο έχει εκπονηθεί από το 1936. Το ίδιο και η μελέτη επέκτασης του, που καθυστερεί άνω των τριάντα ετών και μάλιστα και επί Υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ, του Αιτωλοακαρνάνα κ. Θάνου Μωραϊτη, επί δύο διαφορετικών Κυβερνήσεων.
3. Το πρόβλημα που χρόνια κωλυσιεργεί την πλήρη λειτουργία και τελειοποίηση του λιμανιού του Μύτικα. Τροχοπέδη για την τουριστική πρόοδο και ανάπτυξη. Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόβλημα τεράστιο  αποτελεί και η στάθμευση των αυτοκινήτων. Γίνεται πλήρη κατάληψη του λιμενικού χώρου, ενώ μπορεί ο Δήμος να καθαρίσει την πλησίον του λιμανιού μεγάλη σε έκταση δημοτική πλατεία και εκεί να πηγαίνουν τα αυτοκίνητα και εκεί να σταθμεύουν. Είναι μία λύση.
4. Με δημοσιεύματα μου είχα θίξει  κατά το παρελθόν και έθιξα στον κ. Δήμαρχο και το θέμα της ανάδειξης των Αρχαιολογικών Χώρων της πλούσιας σε ιστορία περιοχή μας, που θα αναδείξει την ιστορία του τόπου μας, αλλά θα αποτελέσει και ένα βασικό μοχλό για την τουριστική πρόοδο και ανάπτυξη του της περιοχής μας.
Έκανα γνωστό και στον κ. Δήμαρχο και στον κ. Βουλευτή, ότι το θέμα το έχω θέσει υπόψη του ανηψιού μου κ. Παναγιώτη Βασιλείου Νταή, Διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού, Πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων, ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί την περιοχή, οπότε θα συνεργαστούμε για το θέμα αυτό.
5. Το απαράδεκτο φαινόμενο του μη καθαρισμού των οικοπέδων των ιδιωτών, ακόμα και των δημοτικών χώρων, καθόσον υπεύθυνος είναι ο Δήμος και αν οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν, ο Δήμος προβαίνει στον καθαρισμό, χρεώνει τους ιδιοκτήτες και τους επιβάλλει και πρόστιμο. Μάλιστα στον κ. Δήμαρχο έστειλα και εφημερίδες της Θεσπρωτίας, που ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί δια του τύπου τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου.
Επίσης στο τριήμερο αυτό μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθώ με τον λίαν αγαπητό και δραστήριο απόδημο Ξηρομερίτη των Αθηνών, Πρόεδρο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ), ο οποίος με την ιδιότητα του αυτή, έχει δραστηριοποιηθεί για το πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Μύτικα.
Ευχαρίστησα τον φίλο μου κ. Παναγιώτη Χολή και του ευχήθηκα: «πάντα ψηλότερα να ανεβαίνει, πάντα μακρύτερα να πηγαίνει», σύμφωνα με τον Γερμανό Φιλόσοφο Γκαίτε.
Ο λαός της περιοχής μας ελπίζει στην βοήθεια και υποστήριξη όλων των παραπάνω πατριωτών - παραγόντων και τους εύχεται, δύναμη και κουράγιο στην αποστολή τους, για το καλό του λαού μας, ο οποίος με πολλές δυσκολίες «φυλάττει Θερμοπύλες».

Μύτικας Αιτ/νίας 9-6-2020

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.