Γιάννης Λιάκας: "Να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μην παραιτηθούμε από τους στόχους μας".


Πηγή: http://www.websports.gr

Στο websports.gr μίλησε ο προπονητής του Ηρακλή Αστακού Γιάννης Λιάκας.
Ο 41χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του Αστακού την περασμένη χρονιά, στη διακοπή του πρωταθλήματος και στην επόμενη μέρα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΝΑ αλλά και του Ηρακλή.
Ο Γιάννης Λιάκας μίλησε ακόμα για τις συνθήκες που διαμορφώνονται και τόνισε ότι όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μην παραιτηθούμε από τους στόχους μας.

Αναλυτικά:
Κόουτς η χρονιά ολοκληρώθηκε απότομα φέρνοντας την ομάδα σου στην 6η θέση της βαθμολογίας. Είναι ένα αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί;
Σίγουρα θα ήθελα πολύ να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη την τελική κατάταξη. Όλοι μας άλλωστε πιστεύω πως αυτό επιθυμούσαμε. Ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας, καθώς ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και πρόλαβα να δω στα παιχνίδια τη δουλειά που γίνονταν στις προπονήσεις.

Θεωρείς ότι μπορεί να αδικήσατε σε κάποια παιχνίδια τον εαυτό σας και να αξίζατε κάτι παραπάνω;
Ασφαλώς και υπήρξαν και κακές μέρες για την ομάδα μας, όπως πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλες τις ομάδες όλων των κατηγοριών. Αυτό όμως όχι μόνο δε μας πτόησε, αλλά συνεχίσαμε δυναμικά δουλεύοντας πάνω στα λάθη και τις αδυναμίες μας.

Πως κρίνεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος μέχρι το σημείο που σταμάτησε;
Ήταν σίγουρα ένα ενδιαφέρον, αμφίρροπο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Με πολλές καλές ομάδες και το σημαντικότερο με αξιοπρεπή παρουσία παραγόντων, προπονητών, διαιτητών και ποδοσφαιριστών. Όλοι δούλεψαν για το καλύτερο και έγινε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Πιστεύεις ότι ήταν δίκαιη η τελική κατάταξη ή πως από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα κάθε αποτέλεσμα θα είχε και ένα βαθμό αδικίας;
Έπρεπε με κάποιο τρόπο να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που δημιουργήθηκαν και κρίθηκε η κατάταξη με βάση τη βαθμολογία που διαμορφώθηκε πριν τη διακοπή. Σίγουρα αυτό ήταν ευνοϊκό για κάποιες ομάδες, ενώ για άλλες όχι και το ποδοσφαιρικό κοινό δε μπόρεσε να δει τα αποτελέσματα και τις ανατροπές, που θα μπορούσαν να γίνουν αν είχε συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα. Και βέβαια χάθηκε το σασπένς και η αγωνία που θα είχαν οι τελευταίοι αγώνες.

Πως βίωσες όλη αυτή την κατάσταση που ήταν πρωτόγνωρη για όλους;
Προσπάθησα να δω τη θετική πλευρά σε όλο αυτό. Μου δόθηκε μετά από πολύ καιρό η ευκαιρία να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου, να αναθεωρήσω γενικότερα κάποια πράγματα σχετικά με τις προτεραιότητες που βάζουμε στη ζωή μας και να αξιοποιήσω με διάφορους τρόπους το χρόνο μου κάνοντας πράγματα που δεν τα επέτρεπε η μέχρι τότε καθημερινότητά μου.

Θεωρείς πως καλώς σταμάτησε το πρωτάθλημα ή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί όταν κρίνονταν ότι όλα θα ήταν ασφαλή;
Πάνω απ' όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων μας. Με αυτό το δεδομένο δε γίνονταν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Έχεις μια διετία στην Α΄ Κατηγορία και τον πάγκο του Ηρακλή Αστακού. Τι σου μένει από αυτά τα δύο χρόνια που "συστήθηκες" προπονητικά και στο φίλαθλο κόσμο μέσα από τη μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου;
Θέλω να πιστεύω ότι με τον Ηρακλή Αστακού είχαμε μια καλή πορεία αυτά τα δύο χρόνια. Φτιάξαμε μια ομάδα υγιή και ανταγωνιστική, η οποία μέσα από την προσπάθεια και τη μεθοδικότητα, έφτασε στο στόχο της, δηλαδή την άνετη παραμονή παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα κι εγώ προσωπικά προσπάθησα αυτά τα δύο χρόνια, να εξελιχθώ σαν προπονητής μέσα από σεμινάρια και αρκετή μελέτη και να πετυχαίνω το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη. Στην προσπάθειά μου αυτή σίγουρα βοήθησε πολύ και η άψογη συνεργασία και επικοινωνία που υπήρχε με τη Διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση για την επόμενη χρονιά και αν ναι είναι προτεραιότητά σου η παραμονή στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή;
Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν και να οριστικοποιηθούν κάποια πράγματα και μετά να δούμε αν θα πορευτούμε μαζί και τη νέα χρονιά.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο θεωρείς πως μπορεί να μειώσει το ενδιαφέρον για το τοπικό ποδόσφαιρο ή πως μπορεί να αποτελέσει και μια ευκαιρία για αλλαγές και "επανεκκίνηση";
Είναι για όλους μας μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που έχει σαν επακόλουθο την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια σε όλους τους τομείς. Καλούμαστε όλοι να την διαχειριστούμε, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μην παραιτηθούμε από τους στόχους μας. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των αλλαγών και της επανεκκίνησης όταν υπάρχει λόγος.

Περιμένεις να δεις τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στην Α΄ Κατηγορία και πως πιστεύεις ότι θα επηρεάσουν και το σχεδιασμό των ομάδων ενόψει του νέου πρωταθλήματος;
Σίγουρα όλες οι ομάδες περιμένουν να δουν τις αλλαγές που θα υπάρξουν, ώστε να ξεκινήσουν το σχεδιασμό και τις κινήσεις που θα κάνουν για το νέο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι με τη νέα κατάσταση που υπάρχει, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Είναι ένα γεγονός που ξέρουμε ότι θα επηρεάσει όλες τις ομάδες. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο.

Εκτός από την προπονητική υπάρχει και η άλλη επαγγελματική σου δραστηριότητα στο Μύτικα. Είσαι αισιόδοξος πως το καλοκαίρι θα είναι όπως τα προηγούμενα ή θα επηρεαστεί ο κόσμος από όσα συνέβησαν από τα μέσα του Μάρτη με την πανδημία και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν;
Όσα συνέβησαν σαφώς και έχουν επηρεάσει τα περισσότερα επαγγέλματα και κυρίως τον τουρισμό. Όμως ο Μύτικας δεν αποτελούσε πόλο έλξης μόνο για τους τουρίστες του εξωτερικού, αλλά και για Έλληνες. Ιδιαίτερα φέτος αποτελεί έναν πολύ καλό προορισμό, καθώς μπορεί κάποιος να φτάσει οδικώς, χωρίς το συνωστισμό στα πλοία και να περάσει όμορφες διακοπές σε ένα σχετικά ήσυχο μέρος με αρκετές επιλογές.

Κλείνοντας ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις μέσω του websports.gr;
Να παραμείνουμε όλοι υγιείς, αισιόδοξοι και δημιουργικοί δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας σε ότι κάνουμε. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.