Ληξιαρχικές Πράξεις & πιστοποιητικά δημοτολογίου μέσω gov.gr - Η διαδικασία (έγγραφο).


Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr

Μέσω του gov.gr θα γίνεται πλέον η χορήγηση ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών δημοτολογίου. Αυτό προβλέπει το άρθρο 65 του νομοσχεδίου «Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις΄΄ (Α΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα΄΄ (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε από την Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr πρόκειται για περίπου 200.000 πράξεις ετησίως για τις οποίες, πλέον, δεν θα απαιτείται παρουσία στο γκισέ αλλά θα γίνεται διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 65 θα χορηγούνται αποσπάσματα των ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών, τα οποία θα έχουν την ίδια ισχύ με τα σχετικά έγγραφα.

Αναλυτικά το άρθρο 65.
Χορήγηση αποσπασμάτων ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών δημοτολογίου µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δηµόσιας Διοίκησης.
Η χορήγηση αποσπασμάτων των ληξιαρχικών πράξεων του Ν. 344/1976 (Α’ 143) μπορεί να γίνεται µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δηµόσιας Διοίκησης µε βάση τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών. Τα αποσπάσματα αυτά μπορούν να χορηγούν µε τον ίδιο τρόπο και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Για την αποδεικτική δύναμη των αποσπασμάτων ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν. 344/1976.
Η χορήγηση πιστοποιητικών δημοτολογίου μπορεί να γίνεται µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δηµόσιας Διοίκησης µε βάση τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών. Τα πιστοποιητικά αυτά μπορούν να χορηγούν µε τον ίδιο τρόπο και τα ΚΕΠ. Για την αποδεικτική δύναμη των πιστοποιητικών ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 του Ν. 3274/2004 (Α΄ 195).
Τα αποσπάσματα των ληξιαρχικών πράξεων και τα πιστοποιητικά δημοτολογίου που χορηγούνται σύμφωνα µε το παρόν φέρουν: α) τα στοιχεία που ορίζονται στην παρ. 3 του εικοστού τετάρτου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), όπως κυρώθηκε µε το άρθρο 1 του Ν. 4683/2020 (Α’ 83), και β) τα στοιχεία του αρμόδιου για την έκδοσή του οργάνου, γίνονται δε υποχρεωτικά αποδεκτά σύμφωνα µε τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου εικοστού τετάρτου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), όπως κυρώθηκε και ισχύει.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης των αποσπασμάτων και των πιστοποιητικών του παρόντος, τα πρότυπα των χορηγούμενων αποσπασμάτων και πιστοποιητικών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον Κυριάκο πιερρακακη και σε αυτούς που τον επελεξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.