Με επιτυχία η δράση ενημέρωσης, σχετικά με το επικείμενο καθαρισμό του βυθού του λιμένα Αστακού, από την εθελοντική ομάδα AEGEAN REBREATH.


Γράφει ο κ. Χρήστος Μπόνης.

Πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών πραγματοποίησε μια ανοιχτή συγκέντρωση (μετά από κάλεσμα) στον Αστακό, σε χώρο που μας παραχώρησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο Λευτέρη Μάντζαρη, όπως και τους εργαζόμενους που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν) με σκοπό την ενημέρωση των προσκεκλημένων (φορέων και φυσικών προσώπων), για την πρωτοβουλία του Συλλόγου να συνεργαστεί με την εθελοντική ομάδα AEGEAN REBREATH.
Εν συντομία ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από εθελοντές (δύτες και βοηθητικό προσωπικό), η οποία επιδίδεται σε καθαρισμούς βυθών λιμανιών (έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές στην δράση της, καθώς και περισυλλογή των αποβλήτων.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ξηρόμερου (ο οποίος δια του Δημάρχου, έκανε αποδεκτό το αίτημα μας και θα το φέρει σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου), τις κρατικές υπηρεσίες (Λιμεναρχείο, Αστυνομικό Τμήμα), τον Κλήρο, αλλά και τους διαφόρους φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας (αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, εθελοντικές ομάδες), έχει ένα και μοναδικό στόχο και σκοπό, ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ (που θα μας δοθεί από την τριήμερη παραμονή της ομάδας στον Αστακό), να καθαρίσουμε επιτέλους το λιμάνι μας, ένα λιμάνι που πιθανόν στα 100 τελευταία χρόνια δεν υπήρξε η ανάλογη δραστηριότητα (πέραν από κάποιες ολιγόωρες παρεμβάσεις ιδιωτικού φορέα, αλλά παρέμειναν ατελέσφορες).
Από πλευράς Δ.Σ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Χρ. Μπόνης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Νικολάου και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Παπαναστάσης.
Μετά την αναλυτική ενημέρωση και τις απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν, παρουσία όλων των προσκεκλημένων, παρουσιάσαμε δύο βίντεο της ομάδας, όπου απεικονίζεται το τεράστιο έργο που επιτελούν (βίντεο από τις δράσεις τους στην Πάρο, Σύρο, Νίσυρο).
Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα έχει αναπτύξει πλούσιο οικολογικό έργο και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με πάνω από 150 συνεργάτες της σε όλα τα νησιά. Είναι μάλιστα τόσο περιζήτητη, που έχει περιορίσει τις δράσεις της σε κάθε τόπο που προσκαλούνται σε ένα μόνο τριήμερο, για να της δίνεται ο χρόνος να εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις και τα αιτήματα.
Στην ενημέρωση (αυτή) παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλακης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Κατσαούνης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Μπαμπουρης, ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Βασίλης Πολύζος, η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Τάπραντζη, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου αρχιμ. Δαβίδ, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Αστακού, ο επιχειρηματίας Απόστολος Πανταζής, η αναπληρωτής Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αστακού, αλλά παράλληλα και εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας εθελοντικής ομάδας Αστακού Χρυσούλα Δράκα - Ντίνου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χοβολιωτών Γιώργος Βασίλας, ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, όπως και ένας ορισμένος αριθμός Αστακιωτών που ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για την συγκεκριμένη δράση. Επίσης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των ΜΜΕ (είτε λόγω της καταγωγής τους με άμεσο η έμμεσο τρόπο, είτε λόγω συγγένειας, όπως ο Δημήτρης Γκόλιας (δημοσιογράφος πολλά χρόνια στην εφημ. Αδέσμευτος Τύπος (μέχρι και την οριστική διακοπή της), αλλά και με πολλά χρόνια στην πλάτη στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9, με καθημερινή πρωινή εκπομπή, ο Γιώργος Γεραφέντης, επίσης με πολλά χρόνια Αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ και ο Κώστας Ασημακόπουλος (με πλούσιο ρεπορτάζ χρόνια στον ΠΗΓΑΣΟ και εν συνεχεία στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ (φυσικά η προσωπική αναφορά στους εκπροσώπους του τύπου έχει λόγους σκοπιμότητας!!!!!!)
Δυστυχώς περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή και από τους υπόλοιπους συλλόγους, αλλά και δημοτικούς Συμβούλους. Θεωρούμε ότι η απουσία τους δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, διότι η δράση μας δεν έχει ούτε χρώματα παραταξιακά ούτε πολιτικά!!!
Ευελπιστούμε στην συμμετοχή τους, όταν καθοριστεί η τελική ημερομηνία (όντος του επόμενου μήνα αν όλα πάνε καλά), η οποία (συμμετοχή τους) έστω και με ελάχιστη προσφορά, θα συμβάλλει και θα συμβάλλουμε όλοι, αφ' ενός μεν στον καθαρισμό του λιμανιού, αφ' ετέρου θα προσπαθήσουμε (πάλι όλοι μαζί), να περάσουμε την οικολογική και περιβαντολλογική συνείδηση στην πράξη.
Στην προσπάθεια αυτή θα ζητήσουμε από τον Σύλλογο Δασκάλων και τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων, μια μέρα, μέσα στο χρονικό όριο της παραμονής τους και κατά την διάρκεια της δράσης, να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο, όπου οι φίλοι της ομάδας θα τους μυήσουν στην περιβαντολλογική και οικολογική πράξη, ούτως ώστε να αποβάλλουν την κακή συνήθεια να πετούν ότι είναι (η ότι θεωρείτε) άχρηστο στην Θάλασσα!!!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.