Όχι στην δολοφονία αθώων ζώων.


Γράφει η κα Νέλλη Σκαρογιάννη.

Ο Τόνυ μας! Ο αγαπημένος γάτος μας που μας κρατούσε συντροφιά για τέσσερα χρόνια! Όμορφος, ευγενικός, με το δεξί ματάκι του που δεν έβλεπε καλά και το μπλε λουράκι στο λαιμό! Πάντα παραχωρούσε τη σειρά του στο φαγητό στις δύο θηλυκές γατούλες που τον συνόδευαν και έτρωγε ότι περίσσευε στο τέλος!
Επί τέσσερα χρόνια δεν έφυγε ποτέ! Ακόμη κι όταν ερήμωνε το σπίτι μας το χειμώνα! Με το που εμφανιζόμασταν, στο πρώτο ψιτ ερχόταν τρεχάτος και γινόταν αυτοκόλλητος μας!
Γράφω σε παρελθόντα χρόνο, γιατί έχουμε πάνω από πέντε μέρες να δούμε τον Τόνυ και ακόμη τουλάχιστον τέσσερις γάτες που ήταν στη γειτονιά μας! Πέραν της εξαφάνισης υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι κάποιος/-α τα δηλητηρίασε!!! Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη γειτονιά μας! Απλά τις προηγούμενες φορές ο Τόνυ στάθηκε τυχερός! Κι όπως μου είπε ένας σοφός φίλος: «Κανένας δεν έρχεται από άλλη γειτονιά για να φαρμακώσει τις γάτες στη δική σου», έτσι λοιπόν οι ενδείξεις που υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια «δείχνουν» κάποια άτομα που εκνευρίζονται από την παρουσία γάτων στους κήπους τους!
Ξεχνάνε μάλλον το θεάρεστο έργο που προσφέρουν αυτά τα ζώα στην εξολόθρευση εντόμων, φιδιών, ποντικών κλπ. Και τελικά ποιο είναι το αποτέλεσμα της πράξης τους; Σε ελάχιστο χρόνο η γειτονιά μας θα ξαναγεμίσει γατιά! Η πράξη όμως μένει και είναι δολοφονική! Τιμωρείται από το νόμο με βαριές ποινές.
Η τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού σε ζώα, αποτελεί αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το πρόστιμο για μια τέτοια πράξη μπορεί να αγγίξει και τα 30.000 €, ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη!!!
Θέλω και εύχομαι να μην ξανασυμβεί και μέχρι οι ενδείξεις να γίνουν αποδείξεις, ας έχουμε όλοι μας μάτια και αυτιά ανοιχτά, να μη ξαναγίνουν παρόμοιες δολοφονικές πράξεις σε καμία γειτονιά!

14 Αυγούστου 2020

Νέλλη Σκαρογιάννη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.