Στην Αγία Ελεούσα στον Μύτικα (φωτογραφίες και βίντεο).


Όπως κάθε χρόνο στις 22 Αυγούστου, έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί ανέβηκαν στο εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στο Μύτικα Αιτ/νίας, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός από το παπά Γιώργη.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να αποχαιρετήσουμε τον παπά Γιώργη, ο οποίος φεύγει μετά από πάρα πολλά χρόνια από το χωριό μας, όπου υπηρέτησε στην εκκλησία μας τον Άη Νικόλα. Ένας χαμηλών τόνων ιεράρχης, πολύ συμπαθής και αγαπητός απ' όλους τους Μυτικιώτες, που φεύγοντας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σε υψόμετρο τριακοσίων μέτρων περίπου, βρίσκεται αυτός ο ιδιότυπος ναΐσκος - σπηλιά με τις πολύ ωραίες τοιχογραφίες και την υπέροχη θέα, τον οποίο οι Μυτικιώτες τιμούν κάθε 22 Αυγούστου, ανεβαίνοντας το βουνό του Σέρεκα (ή Τσέρεκα), αλλά πολλοί ανεβαίνουν και σε ανύποπτες στιγμές στη διάρκεια του χρόνου, να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγίας.
Μεγάλη η χάρη της.... και του χρόνου...3 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!Για εμάς που μεγαλώσαμε στον Μυτικα , οταν ημασταν παιδια,αυτή τη μέρα μέσα μας ...ξεκινούσε το τέλος του καλοκαιριού. ..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα ακόμα μου συμβαινει αυτό! Και το λουκουμακι που μας πρόσφεραν με το που φτάναμε ακόμα γλυκαίνει τις θύμησες. Και ας μη μπορώ να διακρίνω πια τη φιγούρα της θεία Μαρίας με το κοφινι με την αρτοκλασια στο κεφάλι να ανεβαίνει την ανηφόρα... Μυτικας :αυτό δεν είναι χωριό. Είναι ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.