Νίκος Θωμά Νταής: Σήμα κινδύνου - Ο κορονοϊός μας απειλεί - Ανοίξτε το νέο κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα - «Άρατε Πύλας».


ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ
«ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ»

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Ενώ σε μία εβδομάδα στήθηκαν Νοσοκομεία επάνω σε καράβια και αθλητικούς χώρους, εμείς επί 3 χρόνια περίπου, κρατάμε κλειστό το νεοανεγερθέν σύγχρονο κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα, αφού από αδιαφορία των ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ παραμένει αδιαμόρφωτος ο περιβάλλοντας χώρος!!!
Το αδιανόητο του όχι τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος (διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίομεν την κάμηλον), είναι ότι έμειναν ανεκτέλεστες οι εργασίες του χώρου, αφού υπάρχει σχετική πίστωση 200.000 €, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει αδιάθετη! Άκουσον, άκουσον! Φρίξον Ήλιε!
Προ 2 μηνών περίπου υπογράφτηκε πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής από την 6η ΥΠΕ και ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έργων κ. Τζαχρήστα. μαζί με την Επιτροπή της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ, επισκέφτηκαν το νέο κτήριο του Κ.Υ. και οι μηχανικοί της Υπηρεσίας, ανέλαβαν να συντάξουν Τεχνική Μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και όποιων άλλων ελλείψεων σημείωσαν κατά την παραλαβή.
Ενώ διεπράχθη το πρώτο αμάρτημα, κινδυνεύουμε και από δεύτερο και μάλιστα σήμερα που απειλούμαστε από τον κορονοϊό, αφού η μελέτη και η εν συνεχεία διαδικασίες για την εκτέλεση των εργασιών δεν φαίνονται στον ορίζοντα…, αν και έπρεπε να συντελεστούν με γρήγορο ρυθμό για τον επιπλέον λόγο ότι ο Μύτικας και τα απέναντι του νησιά Κάλαμος και Καστός κατακλύστηκαν το Καλοκαίρι από ντόπιους και ξένους τουρίστες και οι υπηρετούντες γιατροί και νοσηλευτές και ο οδηγός ασθενοφόρου στο παλαιό, όπου σαπίζει προκατασκευασμένο από το 1958, έκαναν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιφρουρήσουν την υγεία του κόσμου, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην υψηλή αποστολή και το λειτούργημα τους, μη παραλείποντας ακόμη, να συνοδεύσουν οι ίδιοι, ακόμα και ο Δντης κ. Χρόνης με το ασθενοφόρο τους ασθενείς σε επείγουσες περιπτώσεις στα πλησιέστερα Νοσοκομεία, Λευκάδας, Αγρινίου, Ρίου. Τους είμαστε ευγνώμονες!
Για την καθυστέρηση αυτή διαμαρτυρήθηκα στην 6η ΥΠΕ, τόσο στον πατριώτη μου Ηπειρώτη Αναπληρωτή Διοικητή κ. Νικόπουλο και στην Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, στην κα Γεωργίου, τονίζοντας τους την κατεπείγουσα επίλυση του χρονίζοντας αυτού μικροπροβλήματος!
Στον αγαπητό Μυτικιώτη Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νίκο Παπαναστάση, οποίος μαζί με τον Βουλευτή του ιδίου κόμματος κ. Καραθανασόπουλο, προ αρκετών μηνών είχαν καταθέσει ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση, εισηγήθηκα να τηλεφωνήσει στον συνάδελφο του κ. Καραθανασόπουλο, να επισκεφτεί την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα και να πιέσει για την προώθηση της όλης διαδικασίας.
Δεν θα φεισθώ κόπων και προσπαθειών για την ανάδειξη των προβλημάτων του Κ.Υ. Μύτικα και όπως έχω τονίσει με άλλα δημοσιεύματα μου αποτελεί μέγιστη ΕΥΚΑΙΡΙΑ, όχι μόνο να ανοίξουμε το νέο κτήριο, αλλά και να το ενισχύσουμε με Βιοιατρικό εξοπλισμό, για να αποτελέσει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα της Πρωτοβάθμιας Υγείας, για την εγκαταλελειμμένη περιοχή μας.
Φύλακες ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ! «Οι καιροί ου μενετοί»!
Επέρχεται δυσοίωνος Χειμώνας! «HANNIBAL ANTE PORTAS = Ο Αννίβας προ των Πυλών», όπως είπαν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι όταν τους απειλούσε ο Καρχηδόνιος Αννίβας.
Εμείς προειδοποιούμε. Ο κορονοϊός προ των Πυλών…
Εγώ αναφωνώ… ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΑΙ σαν ιεροψάλτης.

Μύτικας 24 Αυγούστου 2020

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

1 σχόλιο:

  1. Το κτήριο όχι μόνο χαραμίζεται...κινδυνεύει κιόλας αφού είναι περικυκλωμενο από ξερά χορτα και καλάμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.