Οι αδειοδοτήσεις ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά.


Πηγή: Σελίδα Facebook
«Περήφανα Ακαρνανικά Όρη - ΟΧΙ στα αιολικά».

Επειδή η ισοπέδωση που έχει προκληθεί στην κορυφογραμμή «Ψηλή Κορυφή - Φλάμπουρα - Περγαντή» από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και που έχουμε αναδείξει σε προηγούμενες αναρτήσεις δεν είναι ορατή από όλους, κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν προϊόν επιστημονικής φαντασίας την καταστροφή που απειλεί τα βουνά μας.
Παραθέτουμε λοιπόν της αδειοδοτήσεις (17) από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών ΜΟΝΟ κατά το περασμένο έτος (2019) στην ευρύτερη περιοχή των Ακαρνανικών.
Φυσικά, αυτές οι αδειοδοτήσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες αδειοδοτήσεις των προηγούμενων ετών. Η κατάσταση είναι εξίσου τραγική και για τα υπόλοιπα βουνά του νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της χώρας γενικότερα.
Όλες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στην Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr/) όπου μπορεί κανείς να τις αναζητήσει, ενώ τα αποτελέσματα είναι επίσης εμφανή και στον διαδραστικό χάρτη της ΡΑΕ (https://geo.rae.gr/).

Αδειοδοτήσεις αιολικών σταθμών:
  1. Αριθμός Απόφασης 947/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΕΛΑΦΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  2. Αριθμός Απόφασης 950/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΕΝΝΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  3. Αριθμός Απόφασης 955/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΚΟΡΦΟΥΛΑ», της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου.
  4. Αριθμός Απόφασης 958/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΣΓΟΥΡΙΟΥΡΙ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  5. Αριθμός Απόφασης 959/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΚΟΚΚΙΝΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  6. Αριθμός Απόφασης 961/2019 - Ισχύς 3,6 MW στη θέση «ΒΑΜΒΑΚΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου.
  7. Αριθμός Απόφασης 964/2019 - Ισχύς 3,6 MW στη θέση «ΑΜΑΛΙΑΡΗ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  8. Αριθμός Απόφασης 965/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΠΕΡΓΑΝΤΗ», των Δημοτικών Ενοτήτων Μεδεώνος και Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  9. Αριθμός Απόφασης 968/2019 - Ισχύς 3,6 MW στη θέση «ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων Μεδεώνος και Ανακτορίου.
  10. Αριθμός Απόφασης 969/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΠΥΡΓΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  11. Αριθμός Απόφασης 971/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΠΥΡΓΑΚΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων Μεδεώνος, Παλαίρου και Αλυζίας, των Δήμων Άκτιου-Βόνιτσας και Ξηρόμερου.
  12. Αριθμός Απόφασης 973/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ», των Δημοτικών Ενοτήτων Παλαίρου και Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  13. Αριθμός Απόφασης 974/2019 - Ισχύς 3,6 MW στη θέση «ΜΠΟΥΜΙΣΤΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  14. Αριθμός Απόφασης 975/2019 - Ισχύς 6 MW στη θέση «ΤΣΕΚΡΕΚΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  15. Αριθμός Απόφασης 976/2019 - Ισχύς 3,6 MW στη θέση «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  16. Αριθμός Απόφασης 977/2019 - Ισχύς 3,6 MW στη θέση «ΚΟΡΥΦΗ», της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.
  17. Αριθμός Απόφασης 1173/2019 - Ισχύς 3 MW, στη θέση «Ψηλά Βράχια», της Δημοτικής Ενότητας Αστακού, του Δήμου Ξηρομέρου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.