Σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου αντιδρά, ξεσηκώνεται και διεκδικεί: Ακύρωση της ΠΟΑΥ.


Του Πάνου Ηλ. Χολή.
Πηγή: Facebook.

Χωροταξικό και Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ). Τρικυμία εν κρανίο των υπηρεσιών και επικίνδυνο αλαλούμ αποφάσεων!!! Ένα μικρό απόσπασμα...
''Το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2011, από την τότε Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011 και την άλλη μέρα το πρωί παραιτήθηκε η Κυβέρνηση του και ορκίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Σε μια νύχτα τα πέρασαν, τα ψήφισαν, τα υπέγραψαν όλα. Υπέγραψε και ο Προέδρος της Δημοκρατίας, τυπώθηκε και στο ΦΕΚ αρ. 2505/04-11-2011.
Αυτή η βιασύνη τους, πρέπει να μας διδάξει, πως όταν θέλουν όλα γίνονται πολύ γρήγορα, αλλά για να θέλουν πρέπει να υπάρχει σοβαρότατος λόγος και εδώ μάλλον υπήρχε!!!
Με την συγκεκριμένη Κ.Υ.Α δημιουργήθηκαν ζώνες περαιτέρω ανάπτυξης υδατοκαλλιέργειών, μια από της οποίες, η Α3 είναι εκείνη που μας ενδιαφέρει και έχει την ονομασία «Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας».
Η ΚΥΑ προσδιόρισε χωροταξικές ζώνες, χωρίς σαφή οριοθέτηση χώρου, ζώνες που δύνανται να περιλαμβάνουν και άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. ο τουρισμός που θεωρείται η «βαριά» βιομηχανία μας. Ο ορισμός της ΠΑΥ «Δυτ. Ακτές Αιτωλοακαρνανίας – Σύμπλεγμα Εχινάδων» ως ΠΑΥ Α κατηγορίας, ιδιαίτερα αναπτυγμένης, περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή Εχινάδων - Αστακού - Αλυζίας - Παλαίρου, και εφάπτεται της ΠΟΑΥ Λευκάδος. Ωστόσο, στον συνημμένο πίνακα της ΚΥΑ «Εθνικό Πρότυπο Χωροταξικής Οργάνωσης», μετά από εξέταση της οριοθετημένης περιοχής διαπιστώνεται πλήθος προβλημάτων, όπως η λανθασμένη αποτύπωση της υπάρχουσας ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας, η εκπόνηση του συνημμένου χάρτη χωρίς εξαρτημένες από το κρατικό σύστημα συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87), η τεχνική περιγραφή να μην συμπίπτει με την προτεινόμενη οριοθέτηση, ενώ παρατηρείται η κλίμακα της αποτύπωσης να επιτρέπει ανεπίτρεπτα όρια λάθους.
Οι παραπάνω ελλείψεις είχαν τονισθεί και αναδειχθεί, μάλιστα, και σε επίπεδο Περιφέρειας από την αρμόδια Αρχή. Με λίγα λόγια, ακόμα και το περιβόητο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών είναι προχειρογραμμένο, ασαφέστατο, και δεν αναφέρει ακριβώς σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. Ένας αυθαίρετος χάρτης στο τέλος των σελίδων της Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011 είναι το μόνο στοιχείο που αποτυπώνει την έκταση και στον οποίο χρωματίζει όλη την περιοχή από Εχινάδες έως Λευκάδα!!!! ΤΡΟΜΕΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!!!.''
Άλλο απόσπασμα: ''Είναι οι ίδιες υπηρεσίες που γνωμοδοτούν θετικά για ίδρυση Π.Ο.Α.Υ σε περιοχή που το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών δεν τις χωροθετεί με σαφήνεια και που αναγνωρίζει, μνημονεύοντας στις σελίδες του, το χωροταξικό για τις τουριστικές ζώνες, όπως τις αναφέρει το αντίστοιχο χωροταξικό!!!. Είναι η επικίνδυνη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω»''.

5 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά τα λέτε κ. Χολή.
  Σε μια νύχτα έπεσαν δέκα υπογραφές.
  ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ.Μήπως κάποιοι απο τούς συντρόφους του
  έχουν να μας πούν κάτι για εκείνη τη βραδυά;
  Οι αγώνες είναι μπροστά, οι δυσκολίες μεγάλες.
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο συλλογικός κοινωνικός αγώνας μακάρι να δικαιωθεί.
   Και εντός αυτού υα φανεί εάν εν γένει το πολιτικό σύστημα
   έμαθε να συνδιαλέγεται με την κοινωνία και το λαό
   ως αξιωμα θεμελιακό της νεότερης δημοκρατιας μας, ή
   το πολιτικό συστημα εν γένει αδιάλλακτο παραμένει.

   Διαγραφή
  2. Δέν έμαθε το πολιτικό σύστημα
   200 χρόνια,θα μάθει τώρα;
   Ένα πράγμα έμαθαν καλά.Το δικό τους
   συμφέρον και των Αφεντικών.
   Πάντα στίς πλάτες του Λαού.

   Διαγραφή
  3. ας μήν μενουμε τι έγινε και τι δέν έγινε στο πολιτικό παρελθόν.
   σημασια έχει να εξελίσσεται η δημοκρατία μας.
   Και ο καλόπιστος διαλογος είναι ένας καλός τρόπος
   της εξέλιξης και για να λύνονται σωστά πολυσύνθετα
   κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας.
   ο δημοκρατικός διαλογος ειναι μονόδρομος για όλου μας ως κοινωνία.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.