Χρηματοδότηση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού η πρόταση: «Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη: Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου».


Χρηματοδότηση με 5.000 € της πρότασης του ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια, του Δήμου Ξηρομέρου (ΑΜ 5569), με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη: Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου».
Η χρηματοδότηση είναι από το Υπουργείο Πολιτισμού και η υλοποίηση της πρότασης τίθεται  υπό την αιγίδα του.
Η πρόταση αφορά ποικιλία εκδηλώσεων (ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας, δημιουργία ιστοσελίδας, περιηγητικές διαδρομές και περιπατητικά μονοπάτια, εκπαιδευτικά προγράμματα) στοχεύει στη γνωριμία των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα των νέων, με τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο του τόπου τους, καθώς και στην ευαισθητοποίησή τους για την ανάγκη διαφύλαξης και ανάδειξής του στο ευρύτερο κοινό μέσω ποιοτικών προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού.
Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ξηρομέρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και μία δράση του τίθεται υπό την αιγίδα του και αυτό ανοίγει ένα δρόμο για περαιτέρω συνεργασία.
Ευκαιρία λοιπόν να παραχθεί ένα πραγματικό χειροπιαστό πολιτιστικό έργο με αυτά τα λίγα χρήματα αρχικά.
Άλλοι έχουν μάθει να κάνουν πραγματικό έργο με τα λίγα, αξιοποιώντας και το μισό ευρώ και άλλοι κάνουν «έργα» με τα πολλά, σπαταλώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ δεξιά και αριστερά.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

2 σχόλια:

  1. Εύγε.
    και όσοι είχαν μάθει με τον 'πακτωλό' να ξεμάθουν.
    Το δημόσιο χρήμα είναι χρήμα χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσπάθεια του Νομικού Προσώπου του Δήμου για την ενίσχυση του πολιτιστικού του έργου απο τους αρμόδιους πολιτιστικούς φορείς της πολιτείας είναι αξιέπαινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.