Η δική μας προσωπική εξήγηση, γιατί τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως και της νυν δημοτικής αρχής.


Στις 31 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, με το κλείσιμο ενός χρόνου της νυν δημοτικής αρχής, σας παρουσιάσαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της, καταγεγραμμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που καταγράψαμε τις απ' ευθείας αναθέσεις της τέως δημοτικής αρχής, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Τα αριθμητικά δεδομένα λοιπόν ήταν:
Το αρχείο excel των 97 απ' ευθείας αναθέσεων, ύψους 501.046,76 €, του 1ου χρόνου της νυν δημοτικής αρχής του κ. Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ).
Το αρχείο excel των 164 απ' ευθείας αναθέσεων, ύψους 1.191.862,13 €, του 1ου χρόνου της τέως δημοτικής αρχής του κ. Γαλούνη (δείτε εδώ).
Τα παραπάνω αριθμητικά δεδομένα δείχνουν ότι τον 1ο χρόνο του κ. Γαλούνη είχαμε 67 απ' ευθείας αναθέσεις παραπάνω. Σε απόλυτο αριθμό χρημάτων είχαμε 690.815,37 € παραπάνω και σε ποσοστό 137,87% παραπάνω.

Επίσης παρουσιάσαμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, που όπως παρατηρήσαμε πολλοί έκαναν πως δεν το είδαν και δεν έκαναν καμία αναφορά, το απέφυγαν εντέχνως να το σχολιάσουν.
Στην περίοδο του κ. Γαλούνη οι εκπτώσεις στις απ' ευθείας αναθέσεις είναι ανύπαρκτες, δηλαδή μηδενικές. Δείτε εδώ το αρχείο excel δείγματος 30 απ' ευθείας αναθέσεων, του 1ου χρόνου του κ. Γαλούνη, κόστους 332.241,27 €, όπου η μέση έκπτωση είναι 0,34 %!!!
Στην περίοδο του κ. Τριανταφυλλάκη οι εκπτώσεις είναι διψήφιες. Δείτε εδώ το αρχείο excel δείγματος 30 απ' ευθείας αναθέσεων, του 1ου χρόνου του κ. Τριανταφυλλάκη, κόστους 223.687,56 €, όπου η μέση έκπτωση είναι 20,70 %.
Οι διαφορές λοιπόν που δείχνουν τα αριθμητικά δεδομένα είναι τεράστιες, προφανής και οφθαλμοφανής στον κάθε καλόπιστο πολίτη με απλό νου, που κάνει μία απλή ανάγνωση των δεδομένων.
Εμείς όπως υποσχεθήκαμε, θα δώσουμε την δική μας προσωπική εξήγηση, γιατί βλέπουμε αυτές τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο δημοτικών αρχών.
Οι απ' ευθείας αναθέσεις όπως έχουμε ξαναπεί είναι εργαλείο και εξαρτάται πως το χρησιμοποιείς. Αν είναι πραγματικές και όχι εικονικές, όταν δεν είναι υπερτιμολογημένες αλλά με εύλογο κόστος, όταν τις κάνεις για πραγματικές ανάγκες και όχι για αόρατες, όταν τις κάνεις με διαγωνιστική φιλοσοφία, όποιος δώσει την χαμηλότερη τιμή, τότε κανέναν δεν ενοχλούν και αυτές τις απ' ευθείας αναθέσεις κανείς δεν τις καταγγέλλει.
Με αυτό τον τρόπο η νυν αρχή χαμήλωσε κατά πολύ το ύψος τους και τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις διψήφιες εκπτώσεις, με αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού κατευθύνονται σε άλλες ανάγκες του Δήμου, για να τρέχει ο πραγματικός Προϋπολογισμός και όχι ο εικονικός και όλα πάνω από το τραπέζι, με ένα και μοναδικό ταμείο, το άσπρο.
Κάποιοι αυτό το απλό κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και έχουν οχυρωθεί πίσω από το παραπλανητικό: «απ' ευθείας αναθέσεις εμείς, απ' ευθείας αναθέσεις και εσείς», κοροϊδεύοντας τους πολίτες και τους εαυτούς τους, ενώ τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι καθόλου το ίδιο δεν συμβαίνει.
Αν η νυν δημοτική αρχή συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό στις απ' ευθείας αναθέσεις, στην τετραετία θα έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες από την τέως δημοτική αρχή (πολύ μεγάλη η διαφορά), δηλαδή δύο φορές το δάνειο του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που και αυτό πολύ εντέχνως το ξεχνάνε ή θέλουν να το ξεχάσουμε, το οποίο οι πολίτες το πληρώνουν και αυτό, παρότι δεν φαίνεται στους λογαριασμούς ύδρευσης ως ξεχωριστό ποσό.
Κατόπιν των παραπάνω που σας είπαμε, το δικό μας προσωπικό και κρίσιμο ερώτημα παραμένει: Τι τελικά συνέβαινε στο Δήμο Ξηρομέρου επί οικονομικής διοίκησης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»;

5 σχόλια:

  1. θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου! Η αλήθεια όμως είναι ότι παραμένει ακόμα πολύ μεγάλος ο αριθμός των απ ευθείας αναθέσεων και τούτο δηλώνει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ υπάρχει ορθός προγραμματισμός των αναγκών έτσι ώστε να μην χρειάζεται εξ ανάγκης τα έργα -εργασίες να βγαίνουν με κατάτμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ειναι η κατατμηση;
      ο κύριος λόγος των απευθείας αναθέσεων ειναι ότι υπηρεσιακά είναι πιο γρήγορος τροπος αν πηγαιναν με διαγωνισμούς δεν θα τελειωναν ποτε .εξαλλου οι εκπτωσεις σε γενικές γραμμές ειναι μεγαλες αφου προέρχονται απο προσφορες. Εκεί που υπάρχουν επειγουσες ανάγκες όπως στην ύδρευση δεν μπορουν να περιμενουν προσφορες.μια χαρα το παει ο τριανταφυλλακης

      Διαγραφή
  2. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια κι' άς μήν το παραδέχονται δημόσια και ανοιχτά, κάποιοι οπαδοί, απο συνήθεια οπαδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συγκρίσεις χρόνο με τον χρίνο θα φαίννονται οι διαφορές στις αναθέσεις.
    Και οι διαφορες στα τεσσερα συνολικά χρόνια νεχρι και 1/9/2023 θα είναι αναμφισβήτητες και για τους μέν και τους δέ.
    ΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.