Η πολιτική και οι πολιτικές θέσεις στο επίκεντρο και όχι η παραπολιτική και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής.


Ένας ενεργός πολίτης συμπατριώτης μας, συνηθίζει τα κείμενα του που δημόσια και επώνυμα κοινοποιεί, να τα ξεκινά με την φράση: «Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά». Με έναυσμα αυτή την φράση του, θα έρθουμε και θα συμπληρώσουμε ότι διαπιστώνουμε με λύπη μας, ότι αυτό που λείπει σήμερα είναι ένας ειλικρινής, καλόπιστος και αυθεντικός διάλογος, με κριτική και ενίοτε σκληρή, με θέσεις και προτάσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υπεκφυγές, για όλα τα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, τα μικρά και μεγάλα.
Ευρύτερες συναινέσεις εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις, είναι το αυτονόητο όταν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, που αφορά τα κοινά προβλήματα ανθρώπων, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα.
Αντ' αυτού κυριαρχεί το αντίθετο. Στο προσκήνιο η παραπολιτική, η μικροπολιτική, το κουτσομπολιό, οι τακτικισμοί, ο καιροσκοπισμός, αντιπαράθεση γηπεδικού τύπου, σκληρές κουβέντες, προσβολές προς τον πολιτικό αντίπαλο, λοιδορίες, αγένεια, εμπλοκή οικογενειών, το πολιτικό ήθος σε έλλειψη.... οι προσωπικές επιθέσεις σε περίσσια.
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα απαξιώνει τον πολιτικό λόγο, ευτελίζει την ίδια την πολιτική και την σημασία της στις ζωές μας και εννοείται ότι αυτό θα το πληρώσει ο τόπος.

4 σχόλια:

  1. Οχι ΘΑ το πληρωσει ο τόπος.
    Το πληρώσαμε το πληρώνουμε
    και θα το πληρώνουμε.
    Τα μυαλά αγύριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω φιλε.Οπως ομως εδω κ χρονια σου εχω πει,σταματα τις ανωνυμες αναρτησεις κ τα σχολια.Ευτελιζεται η ιστοσελιδα κ η κοινωνια μας.Μετα Τιμης..Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την έναρξη και εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αυστηροποιηθεί πολύ το πλαίσιο και το φιλτράρισμα. Δεν αφήνουμε να περνά τίποτα που να έχει σχέση με προσωπικές επιθέσεις. Η διαχείριση του blog έχει ευθύνη να μην αφήσει να συμβεί αυτό και το τηρούμε πολλά χρόνια.

    ΦΙΛΙΚΑ ΘΟΔΩΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβομαι την αποψη σου μα επιμενω στη δικη μου.Το χειμωνα τα λεμε παλι Βασιλη οπως παντα ηρεμα , καλοπροαιρετα κ φιλικα.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.