Νίκος Θωμά Νταής για Κ.Υ. Μύτικα: Εδώ και τώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Κάθε τόπος και κάθε περιοχή πρωταρχικό της ενδιαφέρον και ιδιαίτερη σημασία επιδεικνύει για δύο βασικά θέματα:
1) Την περιφρούρηση της Υγείας και 2) Την ανάδειξη της Παιδείας.
Την σφραγίδα του ενδιαφέροντος και της σημασίας για τα δύο αυτά ζωτικά θέματα έχουν αφήσει στον Μύτικα σε δύσκολα χρόνια, ο Χιώτης Ευεργέτης Ανδρέας Συγγρός, που με δαπάνες του ανεγέρθηκε το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο και η υπάρχουσα σήμερα προκατασκευασμένη κατασκευή που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Μύτικα, που ανήγειραν οι φίλοι μας Σουηδοί, ερχόμενοι αρωγοί, επ΄ ευκαιρία των σεισμών, που έπληξαν το 1953 τα Επτάνησα και έπληξαν και την περιοχή μας.
Την ιδιαίτερη σημασία για τα δύο αυτά ζωτικά θέματα επιδεικνύει και η Πολιτεία,  ανεγείροντας στον Μύτικα ένα σύγχρονο κτήριο για την μεταστέγαση του Κ.Υ. Μύτικα και ένα περικαλέστατο κτήριο για την στέγαση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, ενώ προ δεκαπενταετίας και πλέον είχε ανεγείρει και το κτήριο του Λυκείου Μύτικα.
Στον Μύτικα παρατηρείται το εξής ανεξήγητο και αδικαιολόγητο φαινόμενο.
Ενώ ένα σύγχρονο κτήριο, προοριζόμενο για την μεταστέγαση του Κ.Υ. Μύτικα από το υπάρχον προκατασκευασμένο, που σαπίζει, είναι έτοιμο προ τριετίας περίπου, παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ επειδή δεν έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος του, ενώ για τον σκοπό αυτό μάλιστα υπήρχε και υπάρχει ΑΔΙΑΘΕΤΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 200.000 € από ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ!
Οι ανευθυνο-υπεύθυνοι αυτοί ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ παρέμειναν ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ και φτάσαμε σήμερα να απειλούμαστε αφρούρητοι από την πανδημία που ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! Δεν προκύπτουν ευθύνες γι΄ αυτούς που έμειναν ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ενώ μάλιστα υπήρχε και υπάρχει και σήμερα η σχετική πίστωση; Υπάρχουν και μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και μπορεί να ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ………Δεν ξέρουμε «τι τέξεται η επιούσα…..»
Τώρα αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα:
Προ τριμήνου περίπου μεταξύ του Δήμου και της 6ης Υ.Π.Ε.,  υπογράφτηκε πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής από την 6ην Υ.Π.Ε. και εκπρόσωποι του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης και ο κ Τζαχρήστας και οι Μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν το νέο κτήριο και ανέλαβαν να συντάξουν μελέτη για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και τυχόν άλλων ελλείψεων.
Παρήλθε τόσο διάστημα και δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα..., ενώ σε μια εβδομάδα στήθηκαν Νοσοκομεία επάνω σε καράβια και γήπεδα! Ο χειμώνας προβλέπεται δυσοίωνος. Για την καθυστέρηση αυτή τα δημοσιεύματά μου ήταν συνεχή και με επιχειρήματα. Τα κοινοποιούσα στην 6η Υ.Π.Ε. στο Υπουργείο Υγείας, στους Βουλευτές Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, στους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ.κ. Φαρμάκη και Κράτσα, ενώ δεν έπαψα να ενοχλώ τηλεφωνικά την Τεχνική Υπηρεσία της 6ης Υ.Π.Ε. και την Μηχανικό κα Γεωργίου.
Οι Βουλευτές μας δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα, με εξαίρεση τον Μυτικιώτη Βουλευτή κ. Παπαναστάση και τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Καραθανασόπουλο, που κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για τον Υπουργό Υγείας κ, Κικίλια και δεν έλαβαν ακόμη απάντηση.
Όπως βλέπουμε στην τηλεόραση στα Ηπειρώτικα κανάλια, οι τοπικοί Βουλευτές καλούν τον Δ/τη και Αν/Διοικητή κ.κ. Καρβέλη και Νικόπουλο και επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας για να επιλύσουν τα υπάρχοντα τυχόν προβλήματα τους.
Αυτά για ενημέρωση.
Ύστερα από τα παραπάνω έλαβα την πρωτοβουλία και ΠΡΟΤΕΙΝΑ στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Παληογιάννη να αναλάβει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΑΣΤΡΕΥΣΕΙ όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων Αρχοντοχωρίου, Παναγούλας, Βάρνακα, Κανδήλας, Μύτικα του τέως Δήμου Αλυζίας και του Καλάμου και Καστού, καθώς και τους τοπικούς φορείς των παραπάνω κοινοτήτων και τους Ενεργούς Πολίτες και να ΜΕΤΑΒΟΥΝ στην Πάτρα στην 6η Υ.Π.Ε.και στον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ για την κωλυσιεργία αυτή.
Να υποβάλλουν και έγγραφα την διαμαρτυρία την οποία και να κοινοποιήσουν αυθημερόν στο Υπουργείο Υγείας και στους άλλους παράγοντες της Πολιτικής Εξουσίας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟ.
Είμαστε γι΄ αυτούς οι φτωχοί συγγενείς.
Τους προειδοποιούμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, που μαζί με το σύμπλεγμα των δύο νησιών, μας προίκισε η φύση ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ! Δεν θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας.
Το Κ.Υ. Μύτικα θα το κρατήσουμε ΑΝΟΙΚΤΟ και ΖΩΝΤΑΝΟ με νύχια και με δόντια…. Είναι ο ΦΡΟΥΡΟΣ της υγείας μας!
ΑΛΥΖΙΟΙ, ΚΑΛΑΜΙΣΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΙΩΤΕΣ ενωμένοι με τους Τοπικούς Φορείς και Ενεργούς Πολίτες ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ!
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»,έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ. Να πάρουμε την ΤΥΧΗ της περιοχής μας στα ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ .Δεν περιμένουμε βοήθεια ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Είμαστε ΜΟΝΟΙ μας! Και όμως θα ζήσουμε!
Η ΑΛΥΖΙΑ ΘΑ ΖΕΙ! Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΟΣ ΘΑ ΖΟΥΝ!

Μύτικας 7/9/2020 

Νίκος Θωμά Νταής 

σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
( FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.