Έμπρακτες ενέργειες της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου για το μεγάλο θέμα της υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.


Η νέα δημοτική αρχή, εκτός από τα πολλά προβλήματα με τα οποία παρέλαβε τον Δήμο Ξηρομέρου, όπου οικονομικά ήταν κατεστραμμένος και με αντικειμενικά κριτήρια στον προθάλαμο του Παρατηρητηρίου, με τεράστια χρέη επίσημα και ανεπίσημα (προφορικές εντολές εκτέλεσης έργων), με υποδομές ασυντήρητες και μηχανήματα εξαφανισμένα και σε κακή κατάσταση, χωρίς καύσιμα και προετοιμασία διαγωνισμού, χωρίς εγκεκριμένο προσχέδιο προϋπολογισμού, με μηδενικές εισπράξεις στα ανταποδοτικά, με δεκάδες διαταγές πληρωμής από τα δικαστήρια, με φανερή υποστελέχωση στο ανθρώπινο δυναμικό, παρέλαβε από την τέως δημοτική αρχή και την καυτή πατάτα της υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Η συγκεκριμένη ΠΟΑΥ τον Φεβρουάριο του 2019 (επί της πρώην δημοτικής διοικήσεως), έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χωρίς προηγουμένως η τέως δημοτική αρχή, να φέρει ως όφειλε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στα συλλογικά όργανα του Δήμου Ξηρομέρου για γνωμοδότηση και νωρίτερα σε ανοικτή διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, σε ένα θέμα σοβαρότατο που θα καθορίσει μελλοντικά την αναπτυξιακή πορεία του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξηρομέρου.
Με ένα αγώνα δρόμου και με συγκεκριμένες ενέργειες, η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να σταματήσει αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, όπου θα φέρει στην πανέμορφη παραλιακή διαδρομή Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι, αλλά και στον γειτονικό Κάλαμο και Καστό εκατοντάδες νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιεργειών, μιας και αυτές οι περιοχές περιλαμβάνονται στο Ειδικό Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών που ψηφίστηκε το 2011 και έρχεται τώρα η υπό ίδρυση ΠΟΑΥ να μετατρέψει αυτές τις περιοχές, σε παραγωγικές ζώνες ψαριών ιχθυοτροφείου σε βιομηχανική κλίμακα.
Έτσι υπήρξε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην υπό θεσμοθέτηση ΠΟΑΥ, συνάντηση με τον φορέα της ΠΟΑΥ στο Αγρίνιο για να δουν τις σκέψεις αυτών των ανθρώπων, σύσταση συντονιστικής επιτροπής εντός του Δήμου και ενημέρωση των τοπικών βουλευτών και βουλευτών άλλων κομμάτων, συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και τις Κοινότητες Καλάμου και Καστού, συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, 2η συνεδρίαση το προσεχές Σαββάτο της Επιτροπής Διαβούλευσης, με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό και έπεται σειρά ενεργειών με Γενικές Συνελεύσεις και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.
Όλες αυτές οι έμπρακτες ενέργειες, σας ενημερώνουμε ότι προκάλεσαν την 1η επερώτηση στην Βουλή από την Βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 κα Σοφία Σακοράφα.

5 σχόλια:

 1. Η πρώτη επερώτηση στη Βουλή έγινε από την κ. Σακοραφα του Μερα25. Οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού μας κ μέλη της ΝΔ που πηραν τόσες ψήφους τι ενέργειες έχουν σκοπό να κάνουν και πότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κα Δέσποινα Λιότου εσείς λέτε την ανιδιοτελή γνώμη σας για την Ν.Δ.
   Με ανιδιοτέλεια λέω κι' εγώ ως απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο επακριβώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δύο Βουλευτές του Νομού Αιτωλ/νίας.
   απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ

   Διαγραφή
 2. Η πιό εφικτή και ρεαλιστική λύση είναι:
  η ΠΟΑΥ να διαχωριστεί σε 4-5 σε έκταση μικρότερες ΠΟΑΥ
  άλλη λύση δέν υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απο την απλή καθημερινότητα των προβλημάτων και η λύση των και μέχρι όλες τις τεχνολογίες και επιστήμες που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται, βασίζονται όλα ανεξαιρέτως στην κοινή λογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η περιφερειακή παράταξη ΄΄Αντίσταση Πολιτών Δ. Ελλάδας καταψήφισε την ΣΜΠΕ ΠΟΑΥ των Εχινάδων με επιχειρήματα και τεκμηρίωση για τις ελλείψεις της καθώς και επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης καταψήφισε με τεκμηρίωση την ΣΜΠΕ της Π.Ο.Α.Υ Αμβρακικού που περιλαμβάνει τις περιοχές Μύτικα- Ακτίου-Βόνιτσας-Αμφιλοχίας που αφορά την αύξηση της δυναμικότητας των υπαρχουσών μονάδων. Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη αλλά και η προηγούμενη του Κατσιφάραδεν λαμβάνουν υπ΄όψη την καταστροφή των οικοσυστημάτων του ήπιου τουρισμού προτεραιότητα ,αλλά την αύξηση των μονάδων-δυναμικότητας ΄΄ανάπτυξη΄΄

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.