Το διαχρονικό πρόβλημα της αποχέτευσης στον Μύτικα.


Σχετικά με το υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια θέμα που αντιμετωπίζει ο Μύτικας, σχετικά με τους βόθρους και τα λύματα, έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν επιλέξει να το αναδείξουμε, όχι με φωτογραφίες και αναφορά μεμονωμένων κάθε φορά περιπτώσεων δυσφημίζοντας το χωριό μας, αλλά στην ουσία του και στην πολιτική του διάσταση.
Πως με τόσα χρήματα που πέρασαν από τον τέως Δήμο Αλυζίας, εμείς μείναμε με το βυτιοφόρο, ενώ η γειτονική Πάλαιρος και ο Αστακός προχώρησαν προς την κατεύθυνση δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού και έπρεπε να έρθει ο κ. Δημήτρης Τριποτσέρης ως Δήμαρχος Αλυζίας, για να ξεκινήσει τις διαδικασίες το 2009 (ένα σύντομο ιστορικό εδώ).
Η οριστική λύση για το αποχετευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μύτικας, είναι η κατασκευή κάποτε του βιολογικού καθαρισμού.

Μέχρι τότε οι προσωρινές λύσεις είναι:
1. Η συνεχής ύπαρξη λειτουργικού βυτιοφόρου,
2. Η ευσυνειδησία των κατοίκων,
3.  Ο έλεγχος από τον Δήμο, οι συστάσεις και η επιβολή συνεπειών.

Το 1. το έχουμε, στο 2. έχουμε μεγάλο πρόβλημα, το 3. για πρώτη φορά πραγματικά γίνεται προσπάθεια, μιας και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει τόσο προφορικές όσο και γραπτές οχλήσεις (Πρόεδρος, Αντιδήμαρχος) και επιμέρους αυτοψίες για το θέμα από την Τεχνική Υπηρεσία.

Το παράλογο του θέματος είναι, να κουνάνε το δάχτυλο, αυτοί:
α. που όταν τα χρήματα δίνονταν αφειδώς για αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικούς, μας άφησαν με το βυτιοφόρο,
β. που τα 5 τελευταία χρόνια ήταν στο απόλυτο πουθενά για το θέμα, χωρίς να οχλήσουν πουθενά και κανέναν, απλοί παρατηρητές και
γ. το κυριότερο και πιο σοβαρό..., που επί θητείας τους απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ ο βιολογικός του Βάρνακα - Κανδήλας και Μύτικα.

Τους το θυμίζουμε μιας και τους πήρε ξαφνικά ο πόνος για τον Μύτικα, ότι επί θητείας τους έγινε η απένταξη του έργου τον Ιανουάριο του 2015, προϋπολογισμού 4.187.173,49 €, που είχε ενταχθεί τον Ιούνιο του 2012 επί Αντιδημαρχίας κ. Σπύρου Λύτρα (δείτε εδώ την απένταξη του έργου).
Γι αυτό έχουν να ψελλίσουν κάτι στους πολίτες;
Το ξέχασαν φαίνεται όταν έφυγαν κακήν κακώς τον Μάιο του 2019.
Τι έπραξαν για να το εμποδίσουν;
Αναμένουμε να μας πούνε αν και γνωρίζουμε την απάντηση. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ.
Εξυπακούεται ότι τώρα την ευθύνη την έχει η νέα δημοτική αρχή, το μέτρο σύγκρισης δεν τίθεται σε σχέση με τους προηγούμενους, οι οποίοι απέτυχαν με πάταγο. Αυτοί πλέον έφυγαν κακήν κακώς. Πρέπει η δημοτική αρχή να πράξει ότι προβλέπεται, για να επέλθει τάξη και σε αυτό το θέμα, γιατί αφορά την δημόσια υγεία.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.