Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών. Προς πορεία εκλογών ο Σύλλογος.

Φωτογραφία από ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.

Αγαπητοί φίλοι μέλη του Συλλόγου μας.
Πριν λίγους μήνες το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών έκλεισε δυο χρόνια από την ημέρα της εκλογής του. Βάση του καταστατικού έπρεπε να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες (Γενική Συνέλευση, εκλογές) για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Δυστυχώς όμως οι απρόβλεπτες καταστάσεις που εμφανιστήκαν στην Ελλάδα(και όχι μόνο) με την εξάπλωση της πανδημίας (Κορωνοιός) είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι λειτουργίες που είχαν άμεση σχέση με μαζικές λειτουργίες, εκδηλώσεις η συναθροίσεις κάτι το οποίο μοιραία είχε αντανάκλαση και στον Σύλλογο. Έτσι λοιπόν οι επιβαλλόμενες διαδικασίες που προαναφερθήκαν (εκ του καταστατικού) δεν πραγματοποιηθήκαν.
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχοντας τουλάχιστον προς το παρόν ελάχιστα περιοριστικά μέτρα μπορούμε να προβούμε στην δεύτερη καταστατική διαδικασία δηλαδή την εκλογική.
Εκ του καταστατικού ορίζεται ότι πρέπει να προηγηθεί και να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών. Οι υγειονομικές και διοικητικές διατάξεις όμως, επιβάλλουν συγκεκριμένους κανόνες τήρησης μέτρων. Για να συγκαλέσουμε Γ.Σ και με δεδομένο τον αριθμό των μελών μας, πρέπει ο χώρος να είναι σε ξενοδοχείο με πολύ μεγάλη αίθουσα (τηρουμένων των αποστάσεων των 1,5 μέτρων) ή σε κλειστό γυμναστήριο. Επομένως δια ζώσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η μόνη εφικτή λύση είναι η δια περιφοράς, δηλαδή να σταλεί στα μέλη μέσω e-mail ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και αφού τοποθετηθούν όλα τα μέλη και καταγραφούν οι θέσεις τους (διαφωνίες ή ενστάσεις ή αποδοχή), με δεδομένο την θετική ψήφο (έγκριση) θα προχωρήσουμε στην διαδικασία των εκλογών.
Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από την διαδικασία της Γ.Σ., κάτι που μας επιτρέπει να την πραγματοποιήσουμε διότι το κάθε μέλος μπορεί να προσέλθει να ψηφίσει και να αποχωρήσει (εάν το επιθυμεί), επομένως δεν θα υπάρχει ούτε μεγάλος συνωστισμός ούτε συγκέντρωση πολλών μελών. Παρ' όλα αυτά εάν δημιουργηθούν φιλικές συναθροίσεις που πιθανόν να απαιτούν μεγάλη χρονική διάρκεια, μπορούν να πραγματοποιηθούν σε παρακείμενη αίθουσα του συγκροτήματος, στο οποίο θα διεξάγονται οι εκλογές!!!
Κλείνοντας τον πρόλογο αυτόν, σας ενημερώνουμε ότι θα σας σταλεί στα e-mail σας σε μορφή word, οι δυο απολογισμοί στους οποίους υποχρεωτικά πρέπει να απαντήσετε είτε θετικά είτε αρνητικά για να καταγραφεί η άποψη σας, παράλληλα δε να εκλεχθεί αν υπάρχει απαρτία. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί δηλώνοντας εγκρίνω ή καταψηφίζω ή λευκό. Χωρίς την τοποθέτηση σας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογές.
Μετά την αποστολή των απολογισμών θα σας δοθεί ένα χρονικό διάστημα 3 ημερών για να απαντήσετε. Θέλουμε την συμμετοχή όλων. Μην αδιαφορήσετε διότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές και ο σύλλογος θα μείνει μετέωρος. Πληροφοριακά σας μεταφέρουμε ότι η απάντηση του κάθε μέλους θα καταγράφεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου, και το ποιο θα παραμείνει εν συνέχεια στο αρχείο για παν ενδεχόμενο ή έλεγχο οποιονδήποτε καταθέσει ένσταση. Η προσωπική καταγραφή της θέσης του κάθε ενός δεν συνιστά καμιά παραβίαση, διότι ακριβώς η ιδία διαδικασία θα ακολουθείτο εάν η Γ.Σ διεξάγονταν δια ζώσης. Πάλι φανερή θα ήταν.
Για το ζήτημα της εκλογικής διαδικασίας τώρα.
Από τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν το 50%. Οι υπόλοιποι για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας δεν θα ξαναεκτεθεί. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι κατά πλειοψηφία νέοι άνθρωποι και κυρίως εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου για το Δ.Σ.
Εξυπακούεται όμως ότι ένας σύλλογος για να λειτουργήσει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ απαιτείται εκτός του Δ.Σ (που σαν όργανο είναι το κυρίαρχο) και η λειτουργία των άλλων οργάνων, (εξ άλλου προβλέπονται και από το καταστατικό) με εξίσου σημαντική προσφορά στην ομαλή λειτουργία, δηλαδή της Εξελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και του εκπροσώπου για την ΟΠΣΥΞ. Εμείς σαν Δ.Σ., είμαστε σε επαφή με ορισμένα μέλη που σε ανύποπτο χρόνο εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ) και με μεγάλη χαρά συμφωνήσαμε να ανανεωθεί και το Δ.Σ αλλά και στην πορεία ο Συλλόγους μας.
Είναι αυτονόητο ότι η επιθυμία κάποιων δεν καθιστά δεσμευτική ούτε απαγορευτική σε όσους έχουν την πρόθεση να συνταχθούν μαζί μας παράλληλα δε, θα ήταν ευχής έργον οι συμμετοχές να αφορούσαν και τα τρία όργανα.
Δεν διανοούμαστε αποκλεισμούς η παραγκωνισμούς, γιατί ούτε οφίτσια κρατάμε ούτε οικογενειοκρατικές παραδόσεις συνεχίζουμε, πόσο μάλλον που από την πρώτη ημέρα απαιτούσαμε πολλές συμμετοχές. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο πιο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ θα είναι ο Σύλλογος. Η διαδικασία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ειναι το Α και το Ω της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όλα είναι ελεύθερα. Θα ήταν μεγάλη χαρά να δούμε ένα ψηφοδέλτιο με πολλούς υποψηφίους!!!!! Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ αλλά και θετική ψήφος (συμβολικά) στο απελθόν Δ.Σ.
Εμείς περιμένουμε την συμμετοχή σας. Τον λόγο τον έχετε εσείς.
Εν όψη της ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων μπορείτε να μας στείλετε όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διαδικασία του εκλέγειν την αίτηση σας, ξεκινώντας από σήμερα επιλέγοντας το ανάλογο όργανο (Δ.Σ. - ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ).
Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει παράλληλο ενδιαφέρον (πλην Δ.Σ). Να μην σας διαφεύγει ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν υφίσταται μόνο και μόνο λόγω του καταστατικού, αλλά παίζει ένα πολύ πιο σπουδαίο ρόλο στην ομαλή λειτουργία του κάθε Συλλόγου. Είναι ο επίτροπος οικονομικών, που ανά πάσα στιγμή ελέγχει την χρηστή λειτουργία των χρημάτων που εισέρχονται στα ταμεία του Συλλόγου!!!! Δηλαδή αν η συνδρομή του κάθε μέλους ή η προσφορά ενός φίλου, έχει καταχωρηθεί (αφ' ενός) ή αν έχει διατεθεί νομίμως όσον αφορά αποκλειστικά και μονό τις λειτουργικές ανάγκες του Συλλόγου. Τέλος δε η υποψηφιότητα στην ΟΠΣΥΞ (Ομοσπονδία Ξηρομέρου), είναι εξ ίσου σημαντική, διότι είναι η μοναδική φωνή του κάθε Συλλόγου στο ανώτερο όργανο και ένα σκαλοπάτι πριν την ΠΑΝ.ΣΥ.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Δείτε το έγγραφο του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.