ΟΧΙ ΠΟΑΥ. ΟΧΙ ξεπούλημα δημοσίου χώρου. ΟΧΙ εκδίωξη των κατοίκων από τον τόπο τους!!! Κυρίαρχος του τόπου ο πολίτης. Μην τον υποτιμάτε!


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.

Κινητήριος μοχλός είναι η δύναμη και η εμψύχωση του κόσμου που νιώθουμε σε κάθε λεπτό που περνάει. Φορτίζουμε τα κινητά μας 3 - 4 φορές την ημέρα από τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης από συνδημότες μας. Σήμερα δεν υπάρχει κανείς σκεπτόμενος με κριτήρια του κοινού καλού για τον τόπο, που να μην είναι με το δίκαιο των αγώνων της επιτροπής και των πολιτών. Σήμερα η αγανάκτηση του κόσμου βράζει και δεν εκδηλώνεται για ευνόητους λόγους. 
Μη υποτιμά κανείς τον αθέατο πρωταγωνιστή που ίσως να μαζεύει τις ελιές του ή κάνει κάτι άλλο ή φοβάται. Όταν έρθει η κρίσιμη και οριακή ώρα να είστε σίγουροι ότι το τσουνάμι των αντιδράσεων θα παρασύρει ότι σάπιο θέλησε να καταστρέψει τον υπέροχο και ζηλευτό χώρο του Αστακού - Μύτικα. Να είναι σίγουροι όλοι ότι το χαρακτήρα της περιοχής κανείς, όσο δυνατός και να είναι, δεν θα τον αλλάξει, γιατί μπορεί ένα κομμάτι των φασιστών να τιμωρήθηκε από τη δικαιοσύνη, αλλά το καθημερινό κομμάτι του «ευπρεπισμού» και τις «αστικής ευγένειας» που λοξοκοιτά προς τα εκεί για να υφαρπάξει με τον ίδιο τρόπο, με φασίζουσα νοοτροπία, τα περιουσιακά στοιχεία του τόπου μας, θα τιμωρηθεί από την ίδια την κοινωνία και μάλιστα ΙΣΟΒΙΑ. 
Γι αυτό λοιπόν ας σταματήσουμε να δημοσιογραφούμε από τον καναπέ και ας δηλώσουμε ΠΑΡΟΝ στον αγώνα με κάθε τρόπο. Η επιτροπή χρειάζεται στήριξη και μια ψυχολογική ένεση για να συνεχίσει το αγώνα με τα θηρία κράτους και κρατικοδίαιτων επενδυτών που λιγουρεύονται το φιλέτο της περιοχής μας. 
Να καταλάβουμε όλοι ότι 41.000 στέμματα περνούν με δυο υπογραφές περιστασιακών υφυπουργών, ούτε καν υπουργών, στα χέρια πολυεθνικού ομίλου. Να καταλάβουμε ότι στον ίδιο όμιλο θα περάσουν και χιλιάδες στρέμματα χερσαίας έκτασης στη παράκτια ζώνη.  Ούτε για μπεκάτσες δεν θα ξαναπάμε!!!
Δηλώστε παρόν στο αγώνα με μια απλή ανάρτηση στη σελίδας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστω την αφίσα του αγώνα. 
Διαδώστε το δίκαιο του αιτήματος μας. ΟΧΙ ΠΟΑΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΟΧΙ ΠΟΑΥ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ ΜΑΡΑΘΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΜΥΤΙΚΑ - ΚΑΛΑΜΟΥ  - ΚΑΣΤΟΥ. Μας αρκεί για να μπορούμε αύριο να λέμε στα παιδιά μας, ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!! ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΟΝ. 
Διαφορετικά κάποιος άλλος ποιητής και κάποιος άλλος συνθέτης, θα γράψει και θα μελοποιησει τους στίχους του θρήνου της ΠΕΡΣΕΦΩΝΗΣ, αλλά αυτή τη φορά θα γραφεί για τον τόπο μας!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.