Ερωτήματα που προκύπτουν για την κατάσταση των δεξαμενών ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου.


Μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, επ' ευκαιρία καθαρισμού της δεξαμενής του χωριού του, έκανε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαχαιράς (δείτε εδώ), όπως δημοσιεύτηκε στο πολύ καλό τοπικό Blog Μπαμπίνη ΙΝ.

Έθεσε μάλιστα πολύ σωστά, 3 κρίσιμα ερωτήματα:
  • Πόσα χρόνια άραγε έχει να γίνει πραγματικός καθαρισμός και απολύμανση της δεξαμενής;
  • Άραγε τα ανταποδοτικά τέλη τι τύχη είχαν;
  • Οι πολίτες πως να μη δυσφορούν μπροστά στις αυξήσεις χωρίς αντίκρισμα;
Προσωπικά έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν τι χρήματα δαπανήθηκαν για τις δεξαμενές του Δήμου Ξηρομέρου, στα χρόνια διοίκησης της παράταξης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ. ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», με πολύ συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία, τα οποία σας τα ξαναπαρουσιάζουμε παρακάτω. Δαπάνες κόστους 90.556,40 €.
Μαθαίνουμε ότι στους καθαρισμούς των δεξαμενών που λαμβάνουν χώρα τώρα για πρώτη φορά επί της νέας διοίκησης, η κατάσταση των δεξαμενών είναι απερίγραπτη, δείχνοντας ότι έχουν να καθαριστούν πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα έχουν παρθεί και σχετικές φωτογραφίες της απαράδεκτης κατάστασης.
Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε μεγάλες δαπάνες για τις δεξαμενές ύδρευσης, αλλά φωτογραφική τεκμηρίωση δεν είδαμε ποτέ.
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, τα ερωτήματα του Προέδρου της Κοινότητας Μαχαιράς ενισχύονται.

Δείτε τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί επί προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου για τις δεξαμενές:
  • Το 2015 καθαρίστηκαν οι δεξαμενές του Δήμου Ξηρομέρου, με προϋπολογισθέν ποσό 12.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 12.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρονται πόσες προσφορές υπήρχαν και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2015 έγινε η ρύθμιση των δεξαμενών Σκουρτούς, με προϋπολογισθέν ποσό 1.500 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 1.500 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρονται πόσες προσφορές υπήρχαν και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 καθαρίστηκαν 5 από τις 20 δεξαμενές της Δ.Ε. Αστακού, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ποσό 4.950 €, δηλαδή έκπτωση 1 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν 3 προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 χλωριώθηκαν οι δεξαμενές του Δήμου Ξηρομέρου, με προϋπολογισθέν ποσό 3.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 3.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν γενικά προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η περίφραξη των δεξαμενών Βασιλόπουλου, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 5.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η περίφραξη των δεξαμενών Αρχοντοχωρίου, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 5.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η περίφραξη των δεξαμενών και γεωτρήσεων Φυτειών, με προϋπολογισθέν ποσό 6.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 6.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η περίφραξη και συντήρηση των δεξαμενών Αστακού, με προϋπολογισθέν ποσό 12.600 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 12.600 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και γίνεται αναφορά στην μελέτη 29/2015 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η περίφραξη της δεξαμενής και γεώτρησης Μπαμπίνης, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 5.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η στεγανοποίηση της δεξαμενής Παναγούλας, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 5.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2016 έγινε η περίφραξη και συντήρηση των δεξαμενών Κανδήλας, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ακριβώς το ίδιο ποσό 5.000 €, δηλαδή έκπτωση 0 %. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξαν άλλες προσφορές και ενσωματώνεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2017 έγινε καθαρισμός 7 από τις 7 δεξαμενές της Δ.Ε. Αλυζίας, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ποσό 4.910,40 €, δηλαδή έκπτωση 1,8 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν 3 προσφορές και αναφέρεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2017 έγινε καθαρισμός 5 από τις 20 δεξαμενές της Δ.Ε. Αστακού, με προϋπολογισθέν ποσό 7.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ποσό 6.882 €, δηλαδή έκπτωση 1,6 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν 3 προσφορές και αναφέρεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2017 έγινε καθαρισμός 4 από τις 6 δεξαμενές της Δ.Ε. Φυτειών, με προϋπολογισθέν ποσό 4.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ποσό 3.840 €, δηλαδή έκπτωση 4 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν 3 προσφορές και αναφέρεται μία μικρή τεχνική περιγραφή. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2018 έγινε προστασία - απολύμανση 5 από τις 20 δεξαμενές της Δ.Ε. Αστακού, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ποσό 4.949 €, δηλαδή έκπτωση 1 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν 2 προσφορές και αναφέρεται η τεχνική περιγραφή 3948/31.05.2018. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
  • Το 2018 έγινε προστασία - απολύμανση 11 από τις 13 δεξαμενές των Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών, με προϋπολογισθέν ποσό 5.000 €, ανατέθηκε απ' ευθείας με ποσό 4.925 €, δηλαδή έκπτωση 1,5 %. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπήρξαν 2 προσφορές και αναφέρεται η τεχνική περιγραφή 3947/31.05.2018. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Σύνολο χρημάτων: 90.556,40 €.

Αν δεν κάνουμε λάθος, το 2017 δεν πρέπει να έγιναν οι 3 απ' ευθείας αναθέσεις καθαρισμών και να έγινε αντιλογισμός των ποσών. Ήταν η χρονιά του δανείου του 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου, που πάρθηκε για την ισοσκέλιση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.








2 σχόλια:

  1. Γράψε μας και κάτι για την ανάρτηση του προέδρου του Προδρόμου Όχι αυτό που μας συμφέρει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ξέρουμε ούτε πήραμε κάτι από τον Πρόεδρο του Προδρόμου. Στείλτε την να την βάλουμε.
      Εμάς δεν μας συμφέρει τίποτα, γιατί ούτε εργολάβοι είμαστε να καθαρίζουμε δεξαμενές, ούτε εκλεγμένοι.
      Όσα γράψαμε για τα χρήματα που δοθήκαν για τις δεξαμενές είναι αλήθεια και η εικόνα τους σήμερα μέχρι τώρα ήταν τραγική και αυτό δεν δικαιολογείται, γιατί τα χρήματα ήταν πάρα πολλά.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.