Η μηχανή του χρόνου: Ο οικισμός του Μύτικα.


Μια πολύ όμορφη και σπάνια φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα, από το εσωτερικό του οικισμού του Μύτικα, η οποία πρέπει να είναι της δεκαετίας του '50. Είναι το παλιό Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, σημερινό Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, σε μία καρτ ποστάλ της εποχής.
Πραγματικά η φωτογραφία είναι μοναδική. Τα σπίτια ελάχιστα, δρόμοι χωμάτινοι και το Δημοτικό Σχολείο με τον πέτρινο μαντρότοιχο του να ξεχωρίζει. Στιγμιότυπα από το παρελθόν, κανονικό ταξίδι στον χρόνο, που αποτυπώνουν την ιστορική διαδρομή του χωριού μας.
Την φωτογραφία μας την παραχώρησε ευγενικά ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας (τον ευχαριστούμε πολύ), από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη (Τάκη) Ζέρβα.

3 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφη φωτογραφία.
  Μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια.
  Το πρώτο σπίτι αριστερά είναι του Στέλιου Μπουλιέρη (καπελαδούρα)και το δεύτερο το ισόγειο του Βασίλη Βουλιέρη (κολάρμπου), αυτά χτίστηκαν μαζί την ίδια χρονική περίοδο το 1963. Άρα η φωτογραφία είναι από τότε περίπου.
  Αυτά που δεν μου θυμίζουν τίποτα είναι τα σπίτια μετά από αυτά. Το διόρωφο με τα τούβλα δεν είναι του Συργιάννη γιατί ο Συργιάννης έχτισε λίγο μετά το 1973-74.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο βάθος είναι το Χαντρεικο. Πριν από αυτό λογικά είναι στα Μαρουλεικα. Και βλέπω σε μια φωτογραφία το σπίτι το χαμηλό κολλητά στο Χαντρεικο, εκεί που μπαίνουμε στο λιμάνι, να είναι κατοικήσιμο. Σκεπή, παράθυρα, όλα κανονικά. Κοντεύω τα 50 και το θυμάμαι με τους τοίχους, όπως είναι τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μετά του Κολάρμπου είναι του Θωμά Κεραμίδα και δίπλα το διώροφο του μπαρμπα Γιάννη Νιφόρου (μπέμπες) που στο ισόγειο είχε μπακάλικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.