Τι προβλέπει η μελέτη της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας για τον Κάλαμο.


Σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε), η προτεινόμενη Π.Ο.Α.Υ. αποτελείται από δέκα (10) ζώνες παραγωγής (Π1-Π10), με συνολική επιφάνεια 25.977,98 στρέμματα. Δείτε τον παρακάτω πίνακα με τις 10 προτεινόμενες περιοχές.


Για το Κάλαμο όπως βλέπουμε έχουμε την ζώνη Π-9, με θαλάσσια έκταση 542,77 στρέμματα (Δ.Κ. Καλάμου στο Βαθυλιμιόνι).
Στο Βαθυλιμιόνι αυτή την στιγμή η υπάρχουσα μονάδα έχει 40 στρέμματα με δυναμικότητα παραγωγής 460 τόνους/έτος.
Η υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. προβλέπει για την υπάρχουσα μονάδα, αύξηση της παραγωγικότητας στους 1.170 τόνους/έτος και την ίδρυση μία νέας μονάδας 20 στρεμμάτων, στην διπλανή πανέμορφη παραλία, δυναμικότητας 460 τόνους/έτος.

Περιοχή Π-9 (Δ.Κ. Καλάμου στο Βαθυλιμιόνι):


Με κόκκινη γραμμή η περιοχή Π-9 των 542,77 στρεμμάτων.

Άρα μιλάμε για 60 στρέμματα κλουβιών ιχθυοκαλλιεργειών από τα 40 σημερινά στρέμματα, σε μία δεσμευμένη θαλάσσια έκταση 542,77 στρεμμάτων.
Ο Φορέας Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ., είναι Ανώνυμη Εταιρία (Α.Ε.), η οποία συστάθηκε και συγκροτείται μόνο από εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και το Επιμελητήριο Αιτ/νίας και κανέναν άλλο φορέα εντός. Η τοπική αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού φυσικά βρίσκονται εκτός.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα έχει την αποκλειστική διαχείριση της Π.Ο.Α.Υ. και αυτός θα αποφασίζει για μελλοντικές επεκτάσεις και νέες μονάδες εντός των ορίων των 10 ζωνών παραγωγής, που καταλαμβάνουν όπως προαναφέραμε συνολικά για όλη την Π.Ο.Α.Υ., 25.977,98 στρέμματα και οι ζώνες υδρανάπαυσης 15.202,39 στρέμματα.
Για όποιους ενδιαφέρονται να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια στο τόπο που ζουν και αγαπούν, αν η συγκεκριμένη Π.Ο.Α.Υ. λάβει την έγκριση της Πολιτείας, επισυνάπτουμε ολόκληρη την Σ.Μ.Π.Ε. της προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ. εδώ.
Η ίδρυση της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ., αυτόματα θα σημάνει την μονόπλευρη ανάπτυξη για το παραλιακό κομμάτι του τόπου μας, αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.
Στον τόπο μας τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχουμε μια τεράστια θαλάσσια βιομηχανική περιοχή, που θα  είναι ενάντια στο Περιβάλλον, ενάντια στον Τουρισμό, ενάντια στην Οικονομία της χώρας, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της προώθησης της ισόρροπης ανάπτυξης του εθνικού χώρου.

3 σχόλια:

 1. Οι φίλοι από το Αγρίνιο οι οποίοι έχουν ιδιοκτησίες αλλά και διέξοδο στο μυτικα θα πρέπει να του το τραβήξουν το αυτί του τσιχριτζη που διαπράττει τέτοια εγκλήματα. Δεν πάνε μια βόλτα μέχρι το επιμελητήριο για να του τα πουν ένα χέρι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑΜΙΣΑΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΛΑΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατί τους είχαν ρωτησει τους κατοίκους στον Κάλαμο.
   συνήθως και οχι πάντα, δεν ρωτανε το λαό τα αντιδημοκρατικά πολιτικά ατεστημένα με μανδύα δήθεν δημοκρατικό.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.