Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό, της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Ημερομηνία, 1.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΘΕΜΑ: Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό, της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/10/2020 στον Αστακό και ώρα 06:00 μ.μ., η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση, της Επιτροπής Αγώνα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου, με τον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων και από τις δυο πλευρές, σε μια προσπάθεια εύρεσης κοινής και αποδέκτης λύσης του προβλήματος.
Τη συζήτηση άνοιξαν οι εκπρόσωποι του Φ.Δ., γνωστοποιώντας τη βούληση τους για δημιουργία ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους και στις Δυτ. ακτές Αιτω/νίας (παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα).
Στους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης, μεταφέρθηκε το σαφέστατο αίτημα, της Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ότι στην παράκτια έκταση από Αστακό έως Μύτικα, θα πρέπει να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς τοποθέτηση νέων μονάδων, επεκτάσεων ή μετεγκατάστασεων, δηλαδή χωρίς θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.
Υπήρξε και καταγράφηκε διάσταση απόψεων με τον Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος επιμένει στη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ και στη παράκτια ζώνη.
Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ως την τελική δικαίωση των αιτημάτων της, που αποτελούν αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.
Με υπομονή και αγώνα.
Συνεχίζουμε....

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ
ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Η επιτροπή αγώνα που εκφράζει το δίκαιο και λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για επιμελέστερη επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ και με κριτήρια επαχωροθέτησης πιό σύνθετα, θα πρέπει να διερευνήσει η επιτριπή αγώνα την ενδεχόμενη δημοκρστική δυνατότητα για διεξαγωγή Τοπικού Δημοψηφίσματος και το αποτέλεσμα να αποτελέσει δημοκρστικό τεκμήριο της άμεσης λαϊκής βούλησης της τοπικής μας κοινωνίας στην όλη δημοκρατική προσπάθεια δικαίωσης του λογικού αιτήματος της τοπικής μας κοινωνιας για επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.