Οι εισηγήσεις του Δημάρχου Πόρου και του Περιφερειάρχη Αττικής, στην αρνητική γνωμοδότηση στην Σ.Μ.Π.Ε. της Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου.


Τελευταίο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που συνεδρίασε την τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ήταν η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του προτεινόμενου σχεδίου της Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου.
Με μια πολύ σημαντική απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, γνωμοδότησε αρνητικά και υιοθέτησε πλήρως τα αιτήματα του Δήμου Πόρου, αλλά και άλλων παράκτιων Δήμων της χώρας, σχετικά με την αναστολή και την άμεση αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών.
Ειδικότερα, το Περ. Συμβούλιο, εκτός από το ρητό ΟΧΙ στην Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου (το οποίο βεβαίως δεν είναι δεσμευτικό για το Υπ. Περιβάλλοντος), ζητάει από την κυβέρνηση τα εξής:
1) Την αναστολή κάθε διαδικασίας ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ.
2) Την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαβούλευση για την επικείμενη (το 2021) αναθεώρηση του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών.
3) Την προηγούμενη θεσμοθέτηση Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Θαλάσσιο και Παράκτιο χώρο όπως υποχρεούται η χώρα μας.
4) Για την αδειοδότηση ιχθυοτροφείων, την ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. και τον χωροταξικό σχεδιασμό για τις Υδατοκαλλιέργειες, να είναι αναγκαία προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Δήμων και Περιφερειών.

Δείτε παρακάτω τα videos της πολύ εμπεριστατωμένης και κατά εμάς και συγκινητικής εισήγησης του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, διάρκειας 18:51, και λέμε συγκινητικής, γιατί πολιτικός σημαίνει ακριβώς αυτό, να αγωνίζεσαι να βελτιώνεις τις ζωές των συμπολιτών σου μιλώντας με καθαρότητα και με ανιδιοτέλεια και την τελική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, διάρκειας 6:56, με την οποία έκλεισε η σημαντική αυτή απόφαση η οποία δείχνει το δρόμο και προς τις άλλες Περιφέρειες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.